Как да анализираш характера на някой?

анализирай характер

   Как може да анализираш характера на някой?
   Дали има формула, която може да ти помогне в това да разбереш хората?

   Някои хора казват, че може да разбереш характера на някой, основавайки се на неговия език на тялото, лицеви части или дори походката му.

   Докато това е много вярно, все пак анализирането на характера на някой изисква, по-дълбоко познание за много други нища, освен изброените по-горе.

   Ето за това реших да ти кажа как да анализираш характера на някой, използвайки практичен пример, който ще илюстрирам в тази статия.

 

Практичен пример за анализирането на характера на някой.
   Скоро във фитнес се запознах с един човек (нека го наречем Х), разбира се няма да казвам истински имена. Не сме си говорили, но забелязах, че човека идва на фитнес всеки ден точно по едно и също време. Маловажен детайл за много хора, но за някой, който знае малко повече за анализирането на характер, този детайл може да покаже доста.

   Човека беше само дисциплиниран, мотивиран, не отлагаше, беше силно волеви, умствено подреден и имаше усещане са спешност. Всички тези черти бяха видими, само защото забелязах това колко бе точен.

   Имаше още едно нещо, което бе доста забележимо за него: той носеше дрехи, които караха мускулите му да изпъкват и също правеше странни упражнения, които никой друг не правеше. Определено си беше леко изпъкващ и имаше нужда от внимание.

  Когато научих по нататъшна информация за него отрих, че той е бил единствено дете.

   Когато анализираш характера на някой е много важно да забележиш как родилната последователност влияе на характера. Единствените деца, обикновено биват обсипани с внимание, когато са малки и за това те израстват опитвайки се да станат центъра на вниманието, където и да идат.

   Човека обичаше да носи черно, той носеше черно през цялото време, дори да си сменяше често дрехите. Аз също изчаках, докато си извади телефона от джоба и открих, това което очаквах… мобилния му телефон както и калъфчето му бяха също черни.

   Когато анализираш характера на някой, трябва да разбереш, че хората стигат до крайности, когато се опитват да избегнат нещо. Идвайки на фитнес и носейки черно, разкриваше, че човека искаше да изглежда твърд, зъл и може би опасен.

   Когато събрах по-нататъшна информация, открих отново това което очаквах. Когато мъжа е бил малко дете, той е бил насилван и бит от другите деца и за това се е чувствал слаб. Когато е израсъл, той е сторил най-доброто да си прикрие миналото, като изглежда силен. Това да ходи на фитнес и да носи черно са  били двете действия, които са му помогнали да избяга от миналото си.

   Друг фактор, който трябва да имаш на ум, когато анализираш характера на някой, е че свързването на точките винаги би трябвало да води до права линия. Това значи, че ако предположението ми е вярно (че мъжа иска да се чувства властен), тогава определено ние трябва да очакваме да открием, че той прави и други действия, освен тези които прави, които могат да му помогнат да стане силен.

   Моето предположение бе вярно, мъжа е бил много заинтересуван от бойни изкуства.

   Обикновено човек става заинтересуван от нещата, които могат да му помогнат да се придвижи към важна цел и в страни от идентичност, която мрази (това да е слаб в този случаи).

 

Още за анализирането на характера на някой

   Бих излъгал, ако ти кажа, че една или дори няколко статии могат да ти помогнат в това да анализираш правилно характера на някой, но добрите новини са, че всичкото знание от което имаш нужда, за да анализираш перфектно някой може да бъде открито на този сайт.

   Прочети всички статии относно психология, прочети статиите относно анализ на характера и език на тялото. Опитай се първо да анализираш собствения си характер, за да си провериш знанието.

   След като успешно направиш това, придвижи се към следващия близък човек и се опитай да анализираш и него. Когато успееш да анализираш характера на близките си хора, започни да прилагаш това което си научил и към непознати.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите