Как да спреш да бъдеш безпомощен?

Състояние на безпомощност

   Преди време се бях захванал да започна нов уебсайт и бях толкова развълнуван относно проекта, че направо ми отнемаше около 60% от времето.

   Бях се занимавал малко с програмиране, но нямах достатъчно практика и повече разбирах от онлайн маркетинг. Наех няколко програмиста на непълен работн ден, които да ми помогнат да подкарам сайта и те успяха.

   Но след известно време програмистите спряха да си вдигат телефона, работиха по-рядко и отглагаха важни задачи със седмици.

   Тогава се почувствах наистина безпомощен. Все пак безпомощността се случва, когато се окаже, така че не можеш да свършиш важна задача.

    Чувствата на безпомощност са опустошителни, защото те карат да се чувстваш слаб и безсилен. 

   Буквално се молех на разработчтиците да спазват сроковете, но за жалост това не се случи. Работих с повече от един човек и всеки един от тях имаше същата нагласа, която беше да работят здраво за седмица или две и после да не отговарят.

 

Как да спреш да се чувстваш безпомощен

   Сайта се разрастна и след като придоби значителен брой членове, се почувствах даже по-безпомощен, защото не можах да оправя важните бъгове и грешки, от които потребителите се оплакваха.

   Тогава един ден, сериозна грешка се получи, която срина сайта за няколко часа. Звънях на пограмистите, които познавах, но никой не отговори. Писах и на близък приятел в 3 през ноща, но и той не можа да помогне.

   На този ден взех сериозно решение. Ще започна сам да се занимавам с програмиране и няма да бъда повече безпомощен. Дори и да съм изключително зает и да нямах въобще време в графика си реших да освободя един час на ден, за да задобрея в програмирането.

   След две седмици оправих много от важните бъгове, които съществуваха и почувствах че силата ми се възвръща. След около месец започнах да добавям прости нови функции и се почувствах даже по-добре. После след около още месец започнах да работя над по-сложни неща.

   Дори и все пак още да не съм толкова добър като професионалните програмисти, вече се чувствам по-силен и не се чувствам вече безпомощен.

 

Ето как да спреш да се чувстваш безпомощен

   Искаш ли да спреш да се чувстваш безпомощен?

   В книгата: Цялостния наръчник за справяне с депресията съм казал, че да откриеш липсващите умения и да ги научиш е начина за прекратяване на чувството на безпомощност. Това може да са социални умения, професионални умения или каквито и да са други.

   Чувстваш ли се безпомощен, защото някой те тормози? Тогава запиши се на бойни изкуства и не оставяй другите да те тормозят.

   Чувстваш ли се безпомощен, защото не си харесваш работата? Тогава развий нови умения, които ще ти помогнат да си намериш нова по-хубава за теб работа.

   Чувстваш ли се безпомощен, защото имаш депресия? Тогава научи повече за психологията и личностното развитие и намери изхода.

   Във всички ситуации трябва да се размърдаш, да научиш и да развиеш нови умения с цел да убиеш безпомощността. Ако искаш да останеш безпомощен за винаги, тогава си прави извинения, като това че нямаш време или че не знаеш от къде да започнеш.

   Външния вид наистина ли е от значение? Може ли един непривлекателен човек да привлече някой, който е привлекателен? Да доста е възможно и книгите от ТОЗИ МИ САЙТ са по тази тема. Те обяснват как любовта и привличането могат да бъдат манипулирани без значение кой си или как изглеждаш.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите