Каква е тайната на щастието?

тайната на щастието

   Каква е тайната на щастието?
   Дали е това да мислиш позитивно или да си повтаряш утвърждения всеки ден?
   Дали е духовно извисяване или да се доближиш до Бог?
   Дали ниските очаквания са тайната за щастието?

   Причината, поради която повечето хора не са щастливи в живота си, е че не разбират какво всъщност е щастието. Погрешно насочени от повърхностни съвети, които намират навсякъде, тези хора получават щастие по неправилен начин и прекарват живота си преследвайки цели, които никога не биха ги направили щастливи.

   В тази статия ще ти кажа за истинската тайна на щастието.

 

Тайната за щастието

   Каква е мечтаната кола на всеки?
   Каква е колата, която всички хора по света биха искали да притежават?

   Това може и да звучи като глупав въпрос, защото не е необходимо да имаш високо ниво на IQ, за да предположиш, че хората имат различни вкусове.

   Не си ли забелязал, че си направил същата грешка, когато си попитал за тайната за щастието?

   Първото нещо, което трябва да разбереш относно щастието е, че тайната към моето щастие е доста различна от тайната към твоето щастие.

   Нека предположим, че имам много приятели, имам жена, която ме обича, но нямам и пукнат лев, а в резултат на това не мога да си платя сметките. Нека също да предположим, че ти имаш много пари, много приятели, но нямаш интимен партньор и се притесняваш за това, защото остаряваш.

   От горните примери виждаме, че парите биха били тайната за моето щастие, докато сериозна връзка би била тайната за твоето щастие.

 

Дали тайната за щастието са ниските очаквания?

   С цел да си наистина щастлив в живота, ти трябва да разбереш своите непокрити нужди, да намериш точно нещата, които ти липсват в живота и после да се потрудиш, за да си ги набавиш.

   Може единствено да станеш щастлив, след като се бориш за щастие и след като направиш големи промени в живота си. (виж искам да съм щастлив в живота си)

   От друга страна има група от хора, които мислят с пораженческа нагласа.

   Те казват, че тайната към щастието са ниските очаквания и че тайната към щастието е да се възхищаваш без да пожелаваш.

   Да ти звучи познато?

   И докато определено ниските очаквания могат да те възпрат от разочарование и докато привързаността към нещата може да те направи нуждаещ се, все пак подобен пораженчески подход винаги би довел до депресия в дълготраен период.

   В книгата: Цялостния наръчник за преодоляване на депресията е написано, че ако си пренебрегнеш своите непокрити нужди и се опиташ да ги забравиш, като нямаш никакви високи очаквания, тогава определено ще се депресираш.

 

Та каква е истинската тайна за щастието?

   Хората, които ти казват, че истинската тайна за щастието е свободата са тези, които имат непокрита нужда за свобода (виж Психология на непокритите нужди)

   Тези, които ти казват, че истинската тайна на щастието е любовта са тези, които искат до болка да се чувстват обичани.

   Тези, които ти казват, че истинската тайна за щастието са ниските очаквания са тези, които са решили да избягат от своите проблеми.

   Тези които ти казват, че истинската тайна за щастието е духовното израстване са хората, които имат непокрити нужди, които ги карат настоятелно да се нуждаят от духовност.

   Истинската нужда за щастие е да разбереш своите собствени непокрити нужди, после да ги преследваш. Само тогава ще знаеш какво означава истинско щастие.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите