Как да живееш по-добър живот?

по-добър живот

   Животът е пълен с проблеми и хората, които са истински щастливи, не са тези, които нямат проблеми, а тези, които знаят как да се справят правилно с тях.

   Всички хора искат да живеят по-добър живот, но понякога не могат да предотвратят тъгата и нищетата — затова реших да напиша статия със съвети, които биха им помогнали да живеят по-добър живот.

Различните области от живота и живеенето на по-добър живот

   Всеки човек има определени области в живота, които са му важни. Ако всичко върви добре във всички важни за него области на живота, тогава този човек би бил изключително щастлив.

   Повечето хора имат смесица както от объркани области, така и области, в които се справят. Депресираните хора са тези, които имат големи проблеми с основните области в живота си.

   С цел да живееш по-добър живот, не е необходимо да оправяш всички области в живота си, а просто да се фокусираш над една или две от тях и да положиш всички усилия, за да ги направиш страхотни.

   Нека предположим, че областите, които са важни за теб са здраве, кариера, любов, социален живот и религия. Ако си успял да оправиш две от тези основни области, тогава цялостните ти нива на щастие ще се увеличат и ще живееш много по-добър живот.

   В книгата Цялостния наръчник за справяне с депресията съм обяснил как истинското щастие може да бъде придобито като решиш основните си проблеми един по един и също казвам, че оправянето на една или две от тези области ще подобри много настроението ти.

 

Силните области облекчават болката в другите области

   Ако се справяш много добре в кариерата си, тогава това няма да те направи най-щастливият човек, но определено ще облекчи много от болката, която имаш в другите области.

   Помисли за дадена област в живота си като за крепост, в която може да се скриеш, когато други области се объркат. Преди няколко години имах много проблеми в някои от основните области в живота ми, но понеже социалният ми живот вървеше изключително добре, не изпитах почти никаква болка!

   Сега се опитай да сравниш ситуацията ми по това време с човек, който само има проблематични области и средни области. Този човек не би имал къде да се скрие, когато нещата се влошат, тоест животът му би бил ужасен.

   Веднъж щом оправиш определена област и подобриш цялостното си настроение, ще може да пристъпиш към следващата и да направиш най-доброто, за да я подобриш. Ако успееш да оправиш две от четири важни области, не само че ще живееш по-добър живот, ами и ще си по-близо до истинското щастие.

   Оправи всички области от своя живот и ще знаеш как изглежда истинското щастие. Това състояние не може да бъде описано използвайки само думи. Ще може да го узнаеш единствено като го преживееш.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите