Как да развиеш кураж?

   Как може един човек да развие кураж?
   Кои хора са смели?
   Дали са тези които никога не бягат от боя?
   Дали са тези, които винаги си изразяват мнението без страх?
   Или са тези, които не ги е страх от нещата от които другите ги е страх?

   И докато всички тези са знаци на кураж и смелост, все още един смел човек е не този, който прави всичко това, но е този който се осмелява да се изправи с кураж срещу нещата, от които другите бягат през живота си.

   Ако искаш да знаеш кои са истински смелите хора и как да развиеш кураж тогава прочети тази статия.

 

Хора, които не са разливи кураж.

   Някои хора се пристрастяват към дрога, защото я използват като начин да избягат от своите неразрешени проблеми, но ако само имаха малко смелост те биха избрали да се изправят срещу проблемите си вместо да се крият от тях.

   Някои хора пушат винаги, когато се почувстват тревожни с цел да се почувстват в контрол.

   Някои хора лъжат себе си като претендират, че живота не е честен, за да не си наранят егото, като си признаят, че не са се опитали достатъчно силно. Само ако тези хора имаха повече смелост, те биха решили да се изправят срещу истината вместо да лъжат.

   Някои хора са винаги заети, пътуват или се опитват да направят нещо ново с цел да избягат от лошо настроение вместо да се изправят лице в лице и да се опитат да го разберат.

   Някои хора избягват своите проблеми като преяждат, пазаруват излишни вещи, консумират алкохол, въвличат се в лоши навици, спят или дори се впускат във връзка.

   Ако някой от тях просто имаше повече смелост, никога не би избягвал проблема по този начин.

   Та, кои са смелите хора?
   Смели са хората, които не бягат от ситуацията.
   Смели са хората, които се изправят лице в лице с житейските си проблеми, вместо да избягват използвайки някои от предните начини за избягване.

   Смели са хората, които не се впускат в употребата на наркотици или всякакъв вид зависимости, дори и да е някаква безвредна зависимост като това да си зависим от обич.

   Та как се развива смелост?

   За да развиеш смелост трябва да сториш следното:

  • Спри да лъжеш себе си:   Първото нещо, което трябва да направиш с цел да развиеш смелост е да си признаеш, че си се лъгал с цел да си защитиш егото. „Живота не е честен, (cest la vie както се казва) и „никой не може да получи всичко, което иска в живота“ са все примери, които най-вероятно си използвал, за да си защитиш егото.
  • Свали защитните линии: Ако избягваш от проблемите си, като употребяваш наркотици, алкохол, пушиш, пазаруваш излишно или дори встъпваш във връзка, тогава е време да се откажеш от този начин на бягство и да станеш достатъчно смел, за да се изправиш срещу проблемите си с цел да развиеш смелост.
  • Започни да работиш над решение: Сега вече като си станал достатъчно смел да си свалиш защитите и да погледнеш проблемите си право в очите, е време да откриеш решение за тези проблеми.

   Ето така се развива смелост.

   Без значение дали си успял да ги разрешиш или не, вече си един от най-смелите хора, и докато всеки друг си бяга в обратна посока и отбягва използвайки своите собствени начини за отбягване, то ти се движиш в другата посока към своите проблеми.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите