Езикa на тялото при флиртуване

езика на тялото при флиртуване

   Изследователи са открили, че има пряка връзка помежду състоянията на това как се чувстваме и нашите жестове.

   Например ако си се чувствал щастлив, тогава твоето тяло би изразило определени жестове, които са различни от жестовете, които би приело ако си бил чувстваш тъжен.

   Така че ако си успял да разбереш жестовете свързани с определено емоционално състояние, ще си способен да засичаш присъствието на това емоционално състояние.

   Същото важи и за флиртуването, защото просто то е емоционално състояние и ако знаеш стойката и промените в езика на тялото свързани със състоянието на флиртуване тогава лесно би знаел дали някой се опитва да флиртува с теб.

 

Знаци и жестове при флиртуване

знаци и жестове при флиртуване

   Дали за теб са странни или ти е трудно да повярваш, все пак съществуват видни знаци за флиртуване.

   Тези знаци не са просто моето лично мнение относно флиртуването с езика на тялото, но са доказани факти. Искам също да кажа, че не те карам да вярваш в тях без да си ги пробвал, но това което може би бих те помолил е да ги тестваш и да провериш сам за себе си.

   Ето ги сигналите на езика на тялото при флиртуване:

  • Размер на зениците: Когато някой види нещо или някой друг, който хареса, неговите зеници се разширяват. Знам че това е малко по-трудно за забелязване, но с повечко опит ще си способен да разчетеш тези леки промени в размера на зениците и така ще знаеш дали някой харесва да те вижда.

 

  • Да си играе с косата: Този е само при жените. Когато една жена иска да флиртува с някой или когато го сметне за изключително интересен, тя може да започне да си играе с косата (да я върти или пощи). Това може да се случи веднъж или няколко пъти по време на разговор. Колкото по-често се случва този сигнал, толкова по-ясно става съобщението.

 

  • Да те посочва с пръстите на краката си: Ако някой е заинтересован в теб и ако не стои точно до теб, тогава има голяма вероятност неговите/нейните пръсти на краката да сочат към теб. Ясен сигнал е ако стои с тялото си директно към теб.

 

  • Когато виждаш зъбите му/й през усмивката: Една усмивка трябва да е достатъчно широка, за да разкрие поне предните зъби, в противен случай може да е фалшива или такава, която няма нищо общо с теб.

 

  • Когато си в нейното/неговото полезрение: Човека, който флиртува с теб ще се опита да те държи в полезрението си. В резултат може да го видиш как ти хвърля поглед от време на време или може да видиш как постоянно се позиционира така, че да може да те „държи под око“, дори ако в момента говори с някой друг.

 

  • Облекло: Човека преднамерено би облякъл любимите си дрехи, ако смята че би имало възможност да те види в последствие. Може да го/я попиташ за любимите му дрехи и да наблюдаваш дали ги носи, когато си наоколо.

 

Език на тялото и привлекателност

 

    В книгата Как да накараш някой да се влюби в теб е обяснено как може да използваш подобни сигнали, за да увеличиш шанса някой да се влюби в теб.

   Когато може да прочетеш тези сигнали и после може да използваш други, които могат да те накарат да изглеждаш по-привлекателен, тогава шанса ти за привличане на някой ще бъде много по-лесен.

   Всяка промяна в езика на тялото ти дори и да е малка може да промени впечатлението, което хората сформират за теб. В книгата също е обяснено как може да промениш впечатлението, което хората формират за теб и да изглеждаш по-привлекателен като просто направиш няколко малки промени в езика на тялото си, като това да си държиш гърба изправен и да използваш уверени стойки при езика на тялото.

 

Още много знаци

   Поривът за флирт значи, че човека те смята за интересен и така може да използваш език на тялото, за да разбереш дали наистина е заинтересован от теб.

   В допълнение на горните сигнали, може да използваш сигналите за интерес, за да си сигурен че човека наистина флиртува с теб.

   Състоянието на това да си заинтересован в някой или да си заинтересован от някоя тема е едно от основните състояния в езика на тялото, така че преди да знаеш в подробност жестовете и стойките на тялото свързани с това състояние, първо трябва да се запознаеш с някои концепции като лична дистанция, ориентация и зрителен контакт.

 

Концепции за езика на тялото и това да си заинтересован в някой или нещо

 

  • Лична дистанция и интерес: Някога да си забелязвал пространството помежду теб и другия човек с който си говориш? Някога да си забелязвал как това пространство е различно от човек до човек? Около всеки от нас има невидим кръг наречен лично пространство или лична дистанция. Хората обикновено не позволяват други да стъпват в тяхното лично пространство освен ако не ги харесват и не са свикнали вече с тях или поне не са заинтересовани малко от тях. Ето защо някои хора се дразнят, когато са в тесен асансьор с други  – защото са насилени някой да им влиза в пространството.

 

  • Ориентация и това да си заинтересован от някой: Като цяло, когато човек се наслаждава на компанията на друг и не иска да си тръгне, той би бил ориентиран по подобен начин, че рамената му биха били успоредни на рамената на другия. Това значи, че той би бил срещу него с цялото с тяло. Хора, които говорят с теб без да са застанали срещу теб правилно може да искат да си тръгнат, защото не са заинтересовани или защото бързат или закъсняват за нещо. 

 

  • Зрителен контакт и интерес: Зрителния контакт показва интерес и уважение. Когато използвам термина зрителен контакт аз всъщност имам предвид положителен зрителен контакт (когато открия, че другия човек поддържа зрителен контакт през 70-80% от времето).

 

Как да използваш езика на тялото, за да разбереш дали някой е заинтересован?

 

   Сега след като вече знаеш за тези концепции за езика на тялото може да ги използваш на куп, за да разбереш дали някой е заинтересован в теб.

   Ако си открил, че някой оставя малко лично пространство помежду теб и него и че е подходящо ориентиран и е установил добър зрителен контакт, тогава това значи че той е заинтересован в разговора.

   От друга страна ако този човек е оставил голямо разстояние, не е бил ориентиран правилно и му липсва зрителен контакт, тогава той може да не е заинтересован в теб или може просто да бърза.

   В допълнение на всички отрицателни сигнали, ако този човек също е заел отбранителна поза с езика на тялото си тогава имай на ум, че има огромна възможност той да не е заинтересован от разговора ви.

   Друга полезна полза от състоянието и позата на интерес е, че лесно може да ги използваш, за да различаваш между близки приятели и хора, които току що са се срещнали. Хора които се познават един друг добре, определено биха оставили малко лично пространство помежду им, докато другите биха направили обратното.

 

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите