Защо някои хора са винаги ядосани?

винаги ядосани


Сигурен съм, че знаеш поне един такъв човек, който винаги е ядосан

   Защо такива хора постоянно викат и псуват?

   И защо си губят спокойствието, за най-малкото нещо?

   В тази статия ще ти обясня защо някои хора са винаги гневни.

 

Нашите възприятия се променят, когато и нашите емоции се променят

   Изследване сочи, че нашето възприятие се променя в зависимост от емоционалното състояние, което преживяваме.

   Например,след като гледаш екшън филм или играеш видео игра изпълнени с насилие, е докладвано, че някои хора стават по-агресивни. Дори и ефекта да е временен все пак си е забележим.

   Така че ако нещо е променило емоционалното ти състояние възприятието ти за ситуацията може напълно да се промени и ти би я видял от напълно различен ъгъл.

   Например, когато се опитваш да ремонтираш нещо у вас може да раздразниш, ако не си успял да го поправиш при първия ти опит, но ако някакво друго събитие се е случило и те е накарало да станеш малко раздразним, тогава може да сметнеш същата задача за много по дразнеща, дори и да си бил наред преди няколко минути.

 

Е какво общо има с това да си ядосан постоянно?

   Ами ако някой е имал голям проблем в живота, който го е заключил в определено настроение постоянно?
   Ами ако някой се е провалил в това да постигне важна цел в живота си или се е почувствал, сякаш живота не е честен?

   Дали няма да се чувства постоянно гневен? Ако е бил постоянно щастлив и възприятието му за всички ситуации би било повлияно от гнева му, от там той постоянно би приличал на някой с лошо настроение.

   В книгата си за Супер Увереност също казвам, че хора които се чувстват сякаш не са успели да постигнат целите си в живота се чувстват постоянно безполезни и това повлиява на възприятието им за всяка ситуация, с която се сблъскват. Може да усещат, че другите им се подиграват, дори и когато останалите даже не ги забелязват.

   На кратко, ако си обладан от определена емоция тя би повлияла на възприятието ти и така поведението ти би било постоянно не нормално, ето защо може да приличаш на някой, който постоянно се нерви за най-малкото нещо.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите