Как да започнеш разговор с някой, който харесваш?


   В друга моя статия Как да започнеш разговор с непознат съм дал доста съвети, които могат да ти помогнат в това да говориш с някой, който не познаваш. В тази статия ще ти кажа как да започнеш разговор с някой, който харесваш.

   Както обикновено тази статия няма да съдържа интуитивни или посредствени съвети като „бъди любезен“ или „бъди приятелски настроен“, а вместо това вътре са включени ефективни техники, които са подкрепени с психология и солидни факти.

 

Да започнеш разговор с някой, който харесваш

   Ето как би трябвало да започнеш разговор с някой, който харесваш:

  • 1) Какъв е общия сбор на точките ти? Казвал съм и на друго място, че хората биват привлечени към тези, които има сходен общ сбор или по-висок общ сбор на един вид въображаеми точки (виж Психология на любовта). Когато започнеш разговор с някой, който харесваш гледай да не изглеждаш много напорист в това да говориш с него, защото това обикновено би понижило цялостния ти сбор от точки. За жалост това е част от човешката природа, винаги когато един човек намери някой, който умира за него, той го омаловажава.
  • 2) От коя страна?: Вярваш или не, когато се опитваш да започнеш разговор с някой, който харесваш, страната от която ще го/я приближиш ще окаже голяма разлика. Ако приближиш някой от дясно тогава би говорил на лявата част от  мозъка му, която е отговорна за логиката и фактите, докато ако приближиш някой от лявата  му страна, тогава би говорил на дясната му част от мозъка, която е отговорна за интуицията и креативността. Избери страната от която ще приближиш човека, базирайки се на нещата, които ще кажеш.
  • 3) Научи сигналите на привличане за езика на тялото: Основавайки се на точка едно, не би трябвало да позволяваш на човека, който харесваш да знае, че го харесваш. Научи за сигнали за привличане на езика на тялото и недей да правиш нито един от тях, докато говориш на този човек. Не ме разбирай погрешно, не те моля да показваш на човека, че не го харесваш по време на разговора, а вместо това искам да го объркаш малко.
  • 4) Имаш ли проблеми със себе образа? Ако искаш да започнеш разговор с някой, който харесваш тогава първата бариера, срещу която ще се изправиш е проблема със себе образа си, ако страдаш от такъв. Хора, които не харесват как изглеждат, които не мислят че са привлекателни или, които имат проблеми със себе образа обикновено се чувстват тревожни, винаги когато се опитват да започнат разговор с някой непознат.
  • 5) Напасни си разговора с техните интереси: В част първа на тази статия обясних как може да знаеш за интресите на някой още преди да започнеш разговор с него. Преди да започнеш разговор с някой, който харесваш трябва да си сигурен, че темите за които ще разговаряте за интересни за него иначе може да не си способен да поддържаш успешен разговор.

Още начини за започване на разговор с някой, който харесваш

   Преди да започнеш разговор с някой, който харесваш е по-добре първо да наблюдаваш поведението му, за да прецениш правилния момент. Най-доброто време в което може да приближиш един човек, е когато той е отегчен (когато гледа в пространството, играе с мобилния си телефон и т.н.) виж Разпознаване на скука в езика на тялото.

   Приятелите могат да афектират или да повлияват един на друг, ето защо е по-добре да приближиш човека, когато той е сам. Ако харесваш някой тогава най-вероятно ще се фокусираш над него по време на разговора и това може да накара приятелите му да ревнуват или да се дразнят.

   След като си тръгнеш тяхната ревност може да се превърне в клюкарство и тези клюки могат да програмират мозъка на човека, който харесваш по негативен начин спрямо теб.

   Използвай тези съвети в тази статия, както и в по-предната и ще си способен да започнеш разговор с всеки човек, който харесваш.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите