Защо това да си мистериозен действа?


   Съществува известен дебат между хората за това дали да бъдеш мистериозен може да те направи по-привлекателен към противоположния пол.

   Основната причина поради, която много хора не са стигнали до някакво крайно заключение на този казус, е че незнаят достатъчно информаиця за това как действа ума и как привличането наистина се случва.

   Според психологията на влюбването, най-доброто което можеш да направиш, за да накараш някой да се влюби в теб е изглеждаш мистериозен и да разкриеш много малко информация за себе си и намеренията си.

   Но защо да си мистериозен действа? В тази статия ще отговоря на този въпрос и ще ти дам достатъчно научи причини, за да те убедя в отговора.

 

   Да бъдеш мистериозен и психологията на привличането

   В предишна моя статия относно психологията на привличането, обяснявам как всеки един човек бива привлечен към напълно различни неща, основавайки се на обкръжението и минали свои преживявания. (виж обяснение за психологията на любовта)

   Ето защо в книгата Как да накараш някой да се влюби в теб, казвам че най-добрия начин да накараш някой да се влюби в теб е първо да разбереш нещата, които го/я привличат и после да ги използваш, за да го/я впечатлиш.

   Та какво общо има с това да си мистериозен?

   Грешката, която повечето хора правят, когато се опитват да привлекат някой е че се опитват да впечатлят другите използвайки основна формула, която докато за един може да действа, то за друг би могла да го отблъсне.

   Красотата относно това да си мистериозен е, че позволява на ума на твоята потенциална „цел“ да се чуди и да си представя, че имаш всички качества, които търси.

   Човешкият ум винаги се опитва да запълни дупките с информация, която може да го направи щастлив. Когато бъдеш мистериозен, след като покажеш няколко положителни черти, тогава ума на целта ти ще приеме, че ти имаш много други положителни качества и така ще стане по-привлечен към теб.

   Сякаш все едно си дал на човека началния тласък и после си оставил ума му да визуализира всичко, което ще иска да открие в теб. Ако не си бил мистериозен, е възможно да си разкрил неща за себе си, които са отблъснали човека, но ако си му/й позволил да ги визуализира, тогава той/тя ще си представи само това, което иска да открие.

 

Да си мистериозен и да си показваш намеренията

   Да си показваш намеренията в ранен етап е голяма грешка. Преди да можеш да кажеш на някой, че го харесваш, трябва първо да си сигурен, че той/тя наистина е влюбен/а (или поне хлътнал) по теб и това няма да се случи, преди да го/я объркаш за известно време.(по приятен начин разбира се)

   Да си мистериозен и да не си показваш намеренията в началото, кара човека да си мисли за теб по-често и да бъде по-объркан. Това объркване в последствие се превръща в дълбоко прикачване.

   Изследване сочи, че хората бързо забравят разрешени неща, но помнят дълго недовършени работи. Та на кратко, ако един човек не е сигурен че го харесваш, тогава той/ тя никога няма да спре да мисли за теб.

   Ако си останал мистериозен за известно време, тогава прикачването на човека към теб ще стане достатъчно силно, за  да може той/тя да се задържи към теб дори след като си разкрил намеренията си (виж също Какво привлича хората един към друг)

   На кратко това да си мистериозен действа.

 

Да си мистериозен е нещо хубаво…

   По-горе в статията казах, че привличането се превръща в страст, когато един човек започне да мисли за теб все по и по-често както и казах, че това да си мистериозен кара хората да мислят за теб по-често, защото човешкия ум винаги се стреми да запълва празнотите.

   Знам че звучи странно, така че прочети останалата част, за да разбереш как това да си мистериозен може да ти помогне да станеш по-успешен с противоположния пол. (може да погледнеш също и статията чувство на тревога около противоположния пол)

 

Защо трябва да си мистериозен поне в началото?

   В книгата Как да накараш някой да се влюби в теб казвам че хората се влюбват в тези, които пасват на техните подсъзнателни критерии или така да се каже списъка, който им е бил сформиран през годините, което определя какъв трябва да е потенциалния им партньор.

   Понякога отделна черта на характера може да отблъсне  изцяло някой, ако наруши най-важния критерии в неговия подсъзнателен любовен списък. Например, ако едно момиче е било порастено от студен баща, тогава по-вероятно е нейния списък да включва неща като „той трябва да е любящ“ и има голяма вероятност, че един студен мъж би я отблъснал.

   Поради това, че ти никога няма да успееш да предположиш подсъзнателните критерии на някой от първите няколко срещи, е много опасно да започваш да разкриваш всички свои черти, без да знаеш какво може да я привлече и какво да я отблъсне (виж Как да привлечеш някой)

   И тук се включва това да си мистериозен!

 

Как да си мистериозен?

   В подобен случай би разкрил само универсално общи за и двама ви черти, докато не събереш повече информация за човека.

   Например може да прекараш първите си няколко срещи в това да не показваш нищо повече от това че си уверен, позитивен и забавен. Никой няма да бъде отблъснат от това в началото и ето за това винаги е препоръчително да ги разкриваш в първите няколко срещи.

   И докато правиш това, трябва да събираш информация за човека в който си заинтересован, за да може да разкриеш чертите на характера, които биха му/й апелирали най-много.

 

Недей да бъркаш в това да си мистериозен!

   След публикуването на част първа от тази статия, получих имейл от читател казвайки ми, че познава много мистериозни хора, които не са му привлекателни.

   Отговора ми на това е следния: да си мистериозен не е тайна формула, която може да те направи привлекателен към всеки само с щтракване на пръсти, но определено е един от най-важните елементи в пъзела на привличането.

   Това значи, че има десетки фактори, които могат да направят един човек привлекателен и един от тях е това да си мистериозен по начина описан тук.

   Написал съм десетки статии по темата за привличане и като прочетеш останалите от тях ще си способен да видиш цялостната картина, която ще ти позволи да разбереш идеално привличането.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите