Как да станa по-привлекателен?

 как да стана по привлекателен
Добрите новини са, че не ти е необходима пластична операция !!

   Противно на общоприетото вярване, нивото ти на привлекателност не е константа, а се променя постоянно в зависимост от действията, поведението и мислите ти.

   Изследванията показват, че и мъжете и жените могат да си променят възприятието за привлекателността на някой без някакви промени да са се случили във външния му вид, ако няколко макли неща, които имат значение биват променени.

   Не трябва да си правиш пластична операция, за да станеш по-привлекателен, нито пък трябва да се депресираш, ако не си харесваш външния вид, просто защото нивата ти на привлекателност могат да се променят ръчно.

 

Защо намираме определени хора за привлекателни, а други не?

привлекателни хора   В една друга статия за привличане и култура казвам, че нашата култура и общество, в което живеем може да повлияе на нашето мнение за привлекателност, но въпросът е, защо всички хора от определена култура не смятат един и същ човек за привлекателен?

   Нека ти задам въпроса по различен начин: защо предпочитанията за привличане се различават от човек до човек в една и съща култура?

   Защо някой ще сметне един за привлекателен, докато други ще го намерят за напълно нежелан?

 

Минали преживявания и това да смятаме хората за привлекателни.

   Знаеш ли, че миналите ти преживявания могат да повлияят над това да сметнеш някои хора за привлекателни?

   Пример: момиче, което е било отгледано от баща, който е игнорирал емоционалните й нужди ще порастне и ще стане възрастен, който има нужда от прекомерна грижа. Подобно момиче ще сметне всеки мъж за привлекателен, който има черти на лицето, които показват благост, при положение, че всички други фактори са постоянни.

   Момичето въобще няма да е наясно, че търси човек който може да й осигури грижата, която баща й не е успял да й осигури и всичко това ще се случва на подсъзнателно ниво.

   Ние смятаме хората за по-привлекателни, когато усетим, че те могат да ни помогнат да постигнем определени психологични цели.

   Момичето от предния пример, няма да сметне един мъж за привлекателен, ако той има черта или две, които са сходни до тези на лицето на баща й.

 

Други фактори, които ни карат да смятаме хората за привлекателни

   Физическото привличане е изключително важен фактор, но това което повечето хора не знаят е, че физическото привличане само по себе си, може да бъде повлияно, основавайки се на възприятията на дадения човек. Едно момиче, което го е грижа доста от социалния статут на човек определено ще сметне мъж, който кара Ферари за по-привлекателен отколкото, ако е видяла същия мъж да кара обикновена кола или да се разхожда по улицата.

   От там, ние смятаме хората за физически привлекателни, дори ако те са обикновено изглеждащи, ако сме открили, че могат да запълнят дадена наша емоционална нужда.

   Това значи, че дори и да има универсални стандарти за привлекателност, наложени ни от глобализацията, самото привличане все още до голяма степен се крие в преценката на отделния човек.

 

Съвети, които биха могли да те направят по-привлекателен

  • Гласуването е от значение!!: Изследване сочи, че човек бива сметнат за по-привлекателен, ако си личи, че хора от противоположния пол му се усмихват. Това значи, че колкото повече хора ти се усмихват, ти ще изглеждаш по-привлекателен, особено ако тези хора са от противоположния пол. Да си мил може да не действа понякога, но това да си мил с другите действа.
  • Какво кара хората да бъдат привлекателни?:  Привличането се случва на несъзнателно ниво, което значи че логиката няма нищо общо с процеса. Жените биват привлечени към мъже, които притежават мъжествени черти, защото това им дава усещането за защита, което търсят. Това значи, че ако си тренираш гласа да е по-плътен, ако стоиш изправен, ако тренираш и натрупаш мускули или си разшириш раменете, това може да те направи 10 пъти по-привлекателен.
  • Цветовете могат да променят възприетата привлекателност: В книгата си Как да накараш някой да се влюби в теб обяснявам как това да носиш определени цветове може да повлияе над начина, по който хората гледат на теб и как определени цветове могат да те направят по-привлекателен. Изследване показва, че жени, които носят червено биват възприети като по-привлекатлелни, докато мъже които носят синьо биват възприети като по-лоялни и такива, на които може да се има доверие, следователно това им увеличава привлекателността.
  • Самоувереността привлича всички – от приятели до потенциални партньори:  Хора, които изглеждат на по-сигурни в себе си, които не се държат непохватно и които изглежда знаят посоката си в живота биват възприети като много привлекателни от всички. Няма само да привлечеш потенциални партньори като се държиш уверено, но също ще си създадеш повече приятели и ще имаш повече фенове.
  • Изследвания сочат, че усмивката прави хората по-привлекателни: Правен е експеримент и на някои мъже им са били показани снимки на различни жени. Открито било, че усмивката увеличава възприетата привлекателност на жените, които изглеждали нормално.
  • Харизма: Също така е открито, че харизматичните хора се смятат за много по-привлекателни от „нормалните“ хора. Гледай да си сигурен, че ходиш уверено; че поддържаш зрителен контакт и че използваш уверени жестове на езика на тялото (ръце зад гърба или събрани пред стомаха и изправена стойка)

 

   Привличане и психология

   Всеки човек си има определен начин за преценяване на привлекателността на другите. Този начин обикновено бива развит в резултат на преживяванията, които се случват с човека в живота му.

   Ако човек бива отгледан без да са се грижили много за него, то тогава има голяма вероятост той да е по-привлечен към мили и грижовни хора.

   Веднъж щом разбереш нуждите, които този човек има, може да се държиш по начин, който те кара да изглеждаш много по-привлекателен за него/нея. В книгата “Как да накараш някой да се влюби в теб” обяснявам как може да накараш хората да те сметнат за много по-привлекателен, като демонстрираш чертите, които тези хора търсят.

 

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите