Какво искат жените и какво търсят в един мъж?

какво искат жените
В тази публикация ще направя своя опит в това да обясня какво смятам, че искат и търсят жените в един мъж. Както и да хвърля повече информация над някои основни социални схващания като това дали винаги многото пари или красив външен вид карат жените да изпитват привличане към даден мъж.

   Изследванията сочат, че всички жени по света биват привлечени към находчиви и изобретателни мъже, с висок ръст и които имат добре изглеждащи пропорционални лица и тела.

   Това което обаче обърква повечето хора, които се опитват да разберат психологията на привличането  е, че виждат жени, които са привлечени към мъже, които нямат нито едно от тези качесва.

   Дали обаче това значи, че тези изследвания са погрешни?

   Не не са.

   В друга моя статия Как поведението бива заучено казвам, че колкото по-сложен е един организъм, толкова по-голяма способност за научаване има той. По подразбиране простите организми ще функционират по същия начин, по който са били програмирани да функционират през целия си живот.

   Но поради това, че хората са сложни, те имат способността да научат и да преодолеят програмирането, с което първоначално са били създадени.

   С други думи, всички жени търсят едни и същи неща в мъжете (тези които са отбелязани от изследователите) освен, ако не са програмирани да предпочитат различни черти.

   Прочети тази статия, за да разбереш какво искат жените и какво точно жените търсят в мъжете.

 

Разбери какво искат жените!

какво търсят жените

Всеобщо се знае, че всички жени предпочитат високи мъже. И висок тук означава, някой по-висок от тях, а не висок в сравнение с други мъже. Това значи, че един нисък мъж все още би имал добър шанс, ако е по-висок от целта си. (виж също статията Какво да направя, ако съм нисък)

   Но защо тогава една жена би се оженила за мъж, който е по-нисък от нея дори това да противоречи на начина, по който е била програмирана да функционира от дните, когато е била създадена?


Следната история е показателен пример.

   Мария бе малко момиченце на шест години, когато майка ѝ роди друго момиченце. Мария видя баща ѝ да се шокира тези дни и го чу да казва, че е искал момче.

   С месеци баща ѝ е бил някак дистанциран и студен и това я е научило един погрешен факт: Жените не са добри, мъжете са по-добри.

   И поради това, че тя е развила подобно вярване, тя имаше една от две възможности. Да се бунтува срещу идентичността на жените като стане мъж или да си докаже, че жените са по-добри от мъжете.

   Когато Мария подрастваше тя започна да бъде привлечена към мъже, които са по-ниски от нея, защото несъзнателно това я караше да чувства, че жените са по-добри от мъжете.

 

Жените търсят определени черти на характера освен, ако не са програмирани да мислят обратно на това.

   Разбира се не възнамерявам да казвам, че всички жени които предпочитат ниски мъже мислят по този начин, а просто ти давам един истински пример, с който да илюстрирам концепцията на привличането.

   Имай на ум всички предходни мисли, на несъзнателно ниво в ума на Мария, с други думи тя никога не е разбрала защо харесва мъже, които са по-ниски от нея.

   Та какво заключение може да направим за нещата, които жените търсят в един мъж?

   Всички жени търсят определени черти в мъжете, които биват определени от тяхната биология, ОСВЕН… ако не са програмирани да предпочитат други черти (поради определени преживявания през които са преминали)

   Ето за това в книгата си Как да накараш някой да се влюби в теб казвам, че единствения начин да накараш някой да се влюби в теб е първо да го разбереш, преди да се опиташ да го впечатляваш.

   Ако разчиташ само на цялостни статистики и изследвания може и да имаш късмет веднъж или два пъти, но за повечето жени ще трябва да разбереш как са били програмирани (всяка една по отделно) с цел да знаеш какво им е необходимо и какво търсят.

 

Aми парите… те привличат ли жените?

 парите привличат ли женитеТочно както на мъжете им е биологично заложено да търсят красиви жени с физически черти, които индикират плодородност, така и на жените им е биологически заложено да търсят за надохчиви и изобретателни мъже.

   Жените искат да се чувстват защитени и в безопастност. Те искат защита и това да си осигурят добро бъдеще за тяхното потомство. Това се случва на несъзнателно ниво и в резултат повечето жени биха били привлечени към находчиви мъже, при положение всички други променливи са на лице.

   Разбира се парите са най-силния ресурс, който един мъже може да има, но това не значи че не може да привлечеш жени, ако го нямаш.

 

А ако нямам пари?

   Жените не биват привлечени към богати мъже и просто ей така, а по скоро биват привлечени към мъже, които може да станат богати един ден. Това значи, че един амбициозен мъж може да има същия шанс като един богат мъж.

   Някои други фактори дават на жените индикации за присъствието на ресурси. Начина по който мъжа е облечен, начина по който говори за бъдещето и нивото му на образование са също фактори, които могат да покажат на жената че този мъж може да стане богат един ден.

   Ето за това също жените ги е грижа за часовника на мъжа, обувките или колата му. Просто тези неща им дават индикации за нивото му на находчивост, което той може да предостави.

   Някои хора казват, че парите само привличат материални жени, но това е общо погрешно схващане. Една материална жена, е такава която ще се захване с богат мъж, дори и да не харесва нищо друго в него, докато нормална жена е такава, която ще предпочете находчивия мъж, защото тя харесва други неща в него, а не само парите му.

 

Ами жени които казват, че не мислят по този начин?

   И докато може да има някои жени, които мислят различно, все още болшинството от жени би казало, че не мислят по този начин. Не че искат да лъжат, но просто не са наясно за начина, по който мозъка им работи.

   Тези жени може да си фантазират за определени мъже, но веднага щом се появи находчивия, техните калкулации започват да се променят и те започват да си падат по него.

   Та на кратко: парите привличат жените, защото това да търсят находчив мъж е част от техния биологически строеж. Забрави за това какво би казала една жена и наблюдавай нейните действия.

 

А външния вид… интересува ли ги жените външния ти вид?

   Този въпрос също обърква много мъже, поради присъствоето на противоречеиви факти. Когато мъжете четат изследвания, които обясняват какво привлича жените към мъжете те откриват следното: финансови ресурси, характер и амбиция най-отгоре на списъка, само че когато се сблъскат със самите жени виждат, че те (жените) си падат по добре изглеждащи момчета и това е.

   Та как може да бъде обяснена тази мистерия?

   Изследване сочи, че жените биват привлечени към най-находчивите мъже, поради нуждата от закрила и желание да имат до себе си мъж, който да се грижи за потомството им, която е дълбоко заложен порив у тях (както бе обяснено по-горе в частта Дали парите привличат жените)

   От друга стрна пък може да видиш, че жените говорят за това колко изумително изглежда един мъж и също ще откриеш други, които са лудо влюбени във филмови герои само поради това как изглеждат.

   Е какво става тук?

 

Ето обяснението

   Повечето жени ги е грижа за външния вид, но не толкова, колкото мъжете освен тези, които имат ниско самочувствие, защото в подобен случай те биха искали да докажат, че могат да имат за тях добре изглеждащия мъж (виж също Дали външния вид наистина е от значеие за жените)

   Повечето жени биха били привлечени към находчив мъж, повече от това да бъдат привлечени към добре изглеждащ мъж, защото външния вид е първото нещо, което бива забелязано и много жени преследват привлекателни мъже само защото не разпознават тези, които са находчиви.

   С други думи, ако един привлекателен мъж и средно изглеждащ мъж с висок статут отидат на обществено място, тогава привлекателния ще хване вниманието на жените първоначално, обаче ако този с висок статут успее да предаде своя статут и другите да го разберат, тогава жените биха си паднали по него.

   Жените преследват привлекателни мъже, защото средно изглеждащите мъже не рекламират своя статут и ресурси подобаващо. Разбира се, много по-лесно е за един привлекателен мъж да получи първоначален интерес просто, защото най-доброто у него е изобразено на лицето му.

   Що се отнася до находчивия, неговите вероятности може да са много по-добри, ако успее да демонстрира статута си по подобаващ начин.

 

Как един мъж може да се само рекламира тогава?

   Жените биват привлечени към находчиви мъже, уверени мъже и алфа мъже. Един находчив мъж не е задължително този, който има парите, но може да е този който има ресурсите, които могат да му помогнат да се сдобие с парите един ден (амбиция например).

   Един средно изглеждащ мъж трябва да рекламира тези си черти правино, за да осъзнае своя пълен потенциал иначе жената би направила сравнението основавайки се на това, което може да види (външен вид) и той би изгубил сравнението.

   На кратко, жените ги интересува външния вид, но има и други неща, за които ги е грижа и в повечето случаи, тези други неща носят повече тежест, отколкото външния вид. Обаче, когато една жена не може да види нищо друго освен външен вид, поради бедни рекламни стратегии, които обикновения мъж използва, тогава този по-добре изглеждащ мъж би победил.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите