Какво привлича жените? Какво значи привлекателен спорд тях?


   Кои са нещата, които привличат жените?

   Какво привлича жените към мъжете?

   Как мислят жените?

   Интересуват ли се жените от външния вид?

 

   Преди всичко и преди да отговоря на тези въпроси, трябва да ти напомня факта че минали преживявания, (като например такива от детството), връзката ти с родителите ти и последователността ти на раждане (дали си първо, второ дете и т.н. или пък си единствено дете) могат да повляят на критериите, които една жена търси в потенциален партньор. (виж Как последователността ти на раждане ти влияе на живота)

   С прости думи, това значи, че нещата които привличат определени жени към мъжете може да са различни от нещата, които привличат други жени към мъжете, обаче добрите новини са, че съществуват универсални неща, които могат да привлекат повечето жени към мъжете.

   В тази статия ще ти кажа именно за тези универсални неща, които привличат повечето жени към мъжете.

 

Нещата, които привличат повечето жени към мъжете

Жените са привлечени към мъже които:

  • 1) Могат да ги накарат да се чувстват в безопастност:  Страхотното за този факт е, че използвания метод не е от значение, стига крайния резултат да е същия. За пример, жените биват привлечени повече към високи мъже, които имат широки рамене, защото това несъзнателно ги кара да се чувстват защитени. Сега, ако един нисък мъж успее да накара една жена да се чувства защитена по някакъв друг начин, като си придава вид на човек, който е амбициозен например, тогава жената все още би била привлечена към него. Жените искат защита за себе си и за потомсвото си и следователно мъжа, който може да ги накара да се чувстват в безопастност би станал по-привлекателен за тях.

 

  • 2) Повечето жени не са привлечени от „милите момчета“: Едно от нещата, които отблъскват жените е това да си прекалено мил. Под “мило момче” тук се разбира такъв мъж, който винаги оставя жената да е в контрол, който си саможертва своите нужди, само за да я накара да се чувства щастлива и който постоянно я преследва. Повечето жени смятат подобни мъже за дразнещи, а не за привлекателни.

 

  • 3) Високия статут привлича повечето жени:  За разлика от нас мъжете, жените отдават по-малко значение на външния вид и придават повече важност на други фактори като социален статут, заможност или известност. Едно от нещата, което най-много привлича повечето жени към мъжете е високия социален статут. Добрата новина, е че всеки мъж може да компенсира със своя нисък статут като си придава вид на амбициозен. Според калкулациите на жените, този амбициозен мъж някой ден ще придобие висок статут, което от своя страна ще задоволи нейната нужда.

 

  • 4) Защо чувството за хумор привлича жените?  Всички знаем, че добро чувство за хумор е едно от нещата, което привлича почти всички жени, но защо се получава така? Освен това да искат да си прекарат добре с мъж, доброто чувство за хумор показва, че човека е едновременно интелигентен и такъв, който поема риск. Само интелигентните хора могат да напаснат така думите, които да накарат другите да се засмеят и а поемнето на риск се състои в това да си казват шегите на глас, с риск да не бъда разбрани и следователно да се изложат (виж: Как да развиеш чувство за хумор)

 

  • 5) Външен вид:  По надолу ще обясня какво привлича жените на физическо ниво и там казвам, че жените ги е грижа за външния вид, точно както и мъжете, но самата разлика между двата пола, е че повечето жени придават по-малко тежест на външния вид, когато бива сравнен с други фактори. Като цяло когато стане дума за външи белези, жените биват привлечени към мъже, които имат мъжествени лица и добре сложени тела.

Други неща, които привличат жените

   Както казах по-рано всяка жена си е отделен случай и така зависейки на тези пре-обобщени съвети може само да ти помогне само до определен етап.

   В книгата Как да накараш някой да се влюби в теб казвам че всеки човек си формира критерии, които иска да открие в потециалния си партньор, базирайки се на своя личен опит в живота.

   Веднъж щом опознаеш човека, дори повече и като декодираш критериите му, ще можеш лесно да го привлечеш.

   Знаейки какво иска определена жена, тогава ѝ покажи, че имаш тези черти и няма да имаш проблем в това да я привлечеш.

 

   Интересуват ли се жените от външния вид и какво ги привлича на физическо ниво?

   Жените, точно както и мъжете се интересуват от външния вид, обаче основната разлика между мъжете и жените, е че мъжете поставят много по-голяма тежест на външния вид, докато жените тъсят други фактори.

   Един мъж може да прецени дали харесва една жена или не още от самата среща, докато на една жена може да й е необходимо малко повече време, преди да прецени другите фактори. (виж Защо жените ме отхвърлят)

   В тази част от статията ще ти кажа, какво привлича жените към мъжете на физическо ниво, но преди да го сторя, трябва да ти кажа за една често срещано погрешно схващане, в което повечето хора вярват.

   Повечето хора мислят, че жените търсят партньор, който e толкова физически привлекателен, колкото и жената е. Това схващане се крепи на изследване, което гласи че хората търсят партньори със сходни нива на привличане.

   И докато подобно изследване може да е вярно, все още повечето хора не осъзнават, че привлекателността се простира до това да обхваща много други фактори, различни от физическата красота. Та, за да формулирам това по правилния начин, жените биват привлечени към мъже, които имат сходен общ сбор на техния и изчисляването на този общ сбор включва много неща, различни от физичски външен вид. (за още по темата виж статията Привличане на някой в живота ти)

 

Та какво привлича жените към мъжете на физическо ниво

   По-долу са изброени нещата, които физически привличат една жена към някой мъж:

  • Ръст: Жените са по-привлечени физически към високи мъже отколкото към ниски, защото това ги кара да се чувстват психологически спокойни. Добрите новини са, че все още имаш възможност да привличаш жени, дори и ако не си висок. Веднъж щом успееш да осигуриш нуждата на една жена от сигурност по някакъв друг начин от това да си висок, тогава ще бъде привлечена към теб (виж още Психология на женското привличане)

 

  • Ширина на раменете: Жените не се интересуват чак до там от мъже с напомпани мускули, обаче пък биват привлечени към мъже, които изглеждат по-мъжествени. Това значи, че относително широки рамене, тясна талия и относително мускулесто тяло прави мъжа много по-привлекателен за жените.

 

  • Лицеви черти, които привличат жените: Лицевите черти, които загатват присъствие на повече тестостерон, привличат жените физически. Широки челюсти, видни мускули около скулите и бузите и всички други черти, които правят едно лице по-мъжествено, привличат жените физически. 

 

И ти все още може да привличаш жените на физическо ниво…

   Ами, ако нямаш нищо от изброените по-горе неща, дали още имаш шанс?

   Да! Добрите новини са, че все още можеш да привличаш жените.

   В статията за психология на привличането казвам, че цялостното привличане бива изчислено на основа на много фактори различни от физическия външен вид, като например социално одобрение, сходност, общестени и социално културни фактори, преживявания от детството и физическа близост.

   Да физическото привличане е важно за жените, но има много други фактори, които може да използваш, за да компенсираш в случай че имаш ниска физическа привлекателност.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите