Харесва ли ме? Как да разбереш когато някой те харесва?

Как да разбера харесва ли ме?

   Както всичките ми други статии и тази не съдържа традиционен или стандартен съвет, а по-скоро предоставя съвети, които биват подкрепени от психология или научни изследвания.

   На мен лично обикновено ми отнема по-малко от 30 минути, на първата среща, за да разбера дали някой ме харесва или не. Следните сигнали ще ти помогнат да увеличиш драстично шансовете си за това да разбереш дали някой те харесва или не.

 

Подсъзнанието и това да знаеш дали някой те харесва.

   Нашето подсъзнание винаги е откровено и винаги изпраща сигнали, които съдържат истинските ни чувства, дори да се опитваме да ги скрием съзнателно. Като разбереш тези несъзнателни сигнали, ще можеш лесно да определиш дали някой те харесва дори и да се опитва да покаже обратното.

   Хората обикновено не изявяват истинските си емоции, а вместо това само разкриват тези, които са подходящи за ситуацията, в която са поставени. Например 99% от нас няма да се приближат до непознат човек на улицата и да му кажат, че изглежда ужасно, но подсъзнателния ни ум би ни задействал мисли, които показват, че не обичаме начина, по който този човек изглежда.

 

Знаци, които показват дали някой те харесва
(основавайки се на психологията на привличането)

 • Подсъзнателна близост: Подсъзнанието ни мисли по примитивен начин. Ето защо може да се почувстваме уплашени докато гледаме страшен филм дори да сме в пълна безопасност. Същото важи и за любовта. Подсъзнанието ни мисли, че физическата близост може в последствие да доведе до емоционална близост. Ако някой те хареса, той/тя ще се приближи към теб, когато говори с теб, докато най-накрая е вече достатъчно близо. Ако леко отстъпиш назад той/тя подсъзнателно ще пристъпи напред, за да запази малката дистанция помежду ви.

 

 • Автоматично установяване на разбирателство: Обикновено подражаваме на жестовете на тези, които са ни близки без да го забелязваме. Опитай се да наблюдаваш начина, по който се държиш с близките си приятели и ще видиш, че през повeчето време си подражавате един на друг. Това не се случва освен с близки приятели или с хора, които наистина харесваш. Ако някой ти подражава дори и бегло да те познава, тогава има голяма вероятност да изпитва симпатии към теб. 

 

 • Дебелия пръст на крака ми те харесва: когато някой харесва друг човек той подсъзнателно се опитва да го държи “под очи”. В резултат на което пръстите на краката му да сочат човека, който харесва, където и да е той. Несъзнателно, умът ти мисли, че щом пръстите ти сочат някъде, тогава можеш да се придвижиш лесно към това място. Същото важи и за обратното. Ако си на интервю за работа и наистина искаш да си тръгнеш, тогава пръстите ти ще сочат към изхода или поне не към интервюиращия.

 

 • Преувеличена усмивка: Фалшивите усмивки обикновено бързо избледняват, но когато човека продължава да се усмихва за по-продължителен период от време, тогава това може да значи, че той е заинтересован. Добави към това и усмихване без очевидини причини и може да си сигурен, че нещо се случва.

 

 • Хиляди сигнали от езика на тялото: Езика на тялото на човека бива контролиран от подсъзнанието му. Дори и да се е опитвал да те игнорира, то неговия език на тялото ще открие дали наистина те харесва или не. Знаци като това да си играе с косата, да бъде притеснен в присъствието ти и това зениците му/й да са разширени, когато те види, може да индикира, че човека те харесва. За повече информация виж статията: сигнали на езика на тялото и любовта.

 

 • Не филтриране на това което би трябвало да бъде филтрирано: Нашите мозъци получават и обработват два милиона бита информация в секунда. За пример в момента ти най-вероятно, ако си насочиш вниманието си би забелязал вида на прозореца на браузъра си, размера на екрана си, шума идващ от вън, както и шума от тиктакащия часовник до теб. Ако цялата тази информация трябва бъде обработена детайлно от подсъзнанието ти, то би се претоварило, ето защо, повечето от нея е филтрирана и изоставена, докато не останеш само със седем бита информация в секунда. Ето защо ние никога не забелязваме леките промени във външния вид на някой, докато не проявим интерес към него. Ако някой те харесва то той ще забележи и дребните промени във външния ти вид, защото този тип информация няма да бъде филтрирана от подсъзнанието му.

 

Може лесно да знаеш дали той/тя те обича

харесва ли ме   Без да се хваля, но не би ми отнело повече от тридесет минути от момента, когато се срещна с някой, за да разбера дали той е влюбен в някой друг или не.

   Преди да продължа, нека само да кажа, че това не са някакви рекламни агитации, защото ако си прочел до този момент ще разбереш дали някой се е влюбил в теб или не, просто като наблюдаваш сигналите.

   Също силно искам да препоръчам да не си правиш някакви заключения преди да си забелязал поне пет или повече от тези сигнали описани по-долу. В психологията като цяло има много неща, които са субективни и варират от човек до човек и за това, за да си направиш генерален извод е добре да имаш налиця няколко конкретни знака или поредица от такива.

   Ако просто си прегледал написаното по-горе, тогава по-добре може би първо прочети по-обстойно, преди да прочетеш по нататък.

 

 

Знаци, които показват, че някой е влюбен в някой друг

 

 • Разпознавайки себе си със съответния човек: Фрази като: „Знаеш ли какво? Темперамента ти много наподобява моя“ или „И аз и Сония мразим часовете по химия“. Това са все перфектни примери за човек, който се опитва да се идентифицира с някой друг. Обикновено, когато някой се влюби в някой друг, той се опитва да се олицетвори с него (или нея) и това може да бъде забелязано като се обърне близко внимание, на фразите които той или тя употребява.Този сигнал работи също и по обратния начин. Когато се идентифицираш с някой, неговото подсъзнание ще започне да те мисли за потенциален партньор и той може да се влюби в теб. За това в книгата  Как да накараш някой да се влюби в теб съм обяснил как повечето хора се влюбват единствено в хора, които са достижими и в съответна тяхна близост. Ето защо поемането на каквато и да е стъпка, която убеждава подсъзнанието на човек, че ти си подходящ партньор за него може да доведе в това той/тя да се влюби в теб.

 

 • Гледай веждите: В езика на тялото това да си докосваш веждите с един пръст и прокарвайки този пръст, значи че си харесвал нещо. Сега сигурно ще си помислиш, че това не е баш така или дали наистина всеки път, когато някой си докосне веждата, това трябва да значи че харесва нещото. Но както казах и по-горе – тези неща взети по отделно са субективни и за това трябва да се проследяват определени шаблони. Ако например човек винаги си докосва веждите, когато види някой, тогава шанса да изпитва симпатии – т.е. да харесва определения човек са доста по-големи. За повече подробности може да видиш тази статия за оценка на позитивни жестове в езика на тялото).

 

 • Търсейки за всевъзможни извинения да говори относно него/нея:
  Когато някой се влюби в някой друг, той обикновено би искал да говори за това на живо. В подобни случаи ще се опита да намери каквото и да е извинение, за да спомене името на този към когото проявява симпатии пред останалите, дори и извинението да е просто да се помайтапи с човека. Например фразата: „Знаеш ли… мисля, че Соня е наистина странна“ може да е индикация, че съответния човек изпитва симпатии към Соня.

 

 • Честота на това да се докосва до косата: Когато едно момиче си движи косата назад, например с една ръка. Обикновено това значи, че е заинтересована в човека, с който си говори. Ако това се повтаря няколко пъти, докато говори с определен човек, тогава това може да значи, че е изключително заинтересована в него или с други думи направо е влюбена в него. (виж статията за език на тялото при флиртуване за повече информация)

 

 • Това да си тревожен, когато си с нея: Всички хора ги е грижа толкова много за впечатлението, което тези в които са влюбени формират за тях, особено в първите срещи. Ако някой постоянно се чувства неловко или притеснен в обкръжението на друг определен човек, а не в обкръжението на останалите, тогава има голяма вероятност, че този човек го/я харесва. А как да разбереш дали някой е притенен? Ами виж тази статития със сигнали които индикират, че някой е притеснен.

 

 • Директен комплимент: „Знаеш ли… мисля, че наистина изглеждаш страхотно, носейки червена риза“. Предната фраза е идеален пример за това какво едно момиче би могла да каже, когато е влюбена в дадено момче. Въпреки, че няма причина за това тя да говори с него, просто не е успяла да се сдържи в това да го похвали. Това може да е знак за привличане и индикация за наличието на обич.

 

 • Хипер активност: Забелязваш ли как се държиш след като срещнеш човека, в който си влюбен? Ако срещата протече добре, тогава най-вероятно ще забележиш, че ставаш хипер-активен. Тази хипер-активност може да е много добър индикатор за това дали някой е влюбен в някой друг или не. Просто накарай някой твой близък приятел да гледа и да ти каже новостите.

 

Предуперждение

   Искам да завърша тази публикация със следното: Преди да я напиша малко се двоумих, защото бях притеснен за това какво би могло да се случи, ако някой използва погрешно информацията тук. Всъщност смятам, че е много важно и от ключово значение тази информация да се приложи правилно.

   Не отговарям за каквато и да е погрешна употреба на предоставените съвети в статията – тя е само и единствено с образователна цел, за да научиш повече за психологията на влюбването или за това да си спасиш връзката от разпадане. Не би трябвало да се използва за флиртуване или заблуждаване на хората да се влюбват в теб. Ако я изпозлваш по погрешен начин, моля не ме обвинявай, защото не съм отговорен за това, което ти правиш.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите