Привличане и тревога

привличане и тревога

  •    Каква е връзката между привличането и тревогата?
  •    Дали тревогата би могла да увеличи привличането или това е просто мит?

   Изследванията показват, че хората биват привлечени един към друг, когато се срещат в ситуации, които включват високи нива на тревога.

 

   В книгата Как да накараш някой да се влюби в теб дори казвам, че това да се опитваш да поставиш нещата така, че да се запознаеш с “целта ти” във високо стрeсова ситуация, е вероятно да го/я накара да те хареса дори още повече.

 

   В тази статия ще ти кажа как точно привличането е свързано към тревогaта и защо, биват повлияни едно от друго.

 

Как тревогата влияе на привличането?

   Експериемент е бил проведен в това привлекателна жена да обследва мъже, докато те преминават по висящ мост (ситуация която карала повечето мъже да се чувстват тревожни). След като проучването завършило, на всеки мъж е бил даден телефонния номер на  изследващата жена, като трябвало да й звъннат с резултатите. В този случай много от мъжете се обадили обратно.

   Когато същия експериемент бил повторен на по-безопасен мост, по-малък брой мъже се обадили на жената.

   Това показва, че тревогата може да подсили привличането. Това е също и причина, защо някои заложници започват да симпатизират на похитителите си след известно време.

Как да използваш тревогата, за да привлечеш някой?

 

   Можеш да увеличиш своята привлекателност като използваш, това което наричам „предизвикано вълнение“. Просто остави човека, който харесваш да се присъедини към теб в дейност, която може да уплаши и двама ви, така да се каже, и привличането помежду ви ще се увеличи.

 

   Когато хората правят дейности, които са вълнуващи и това подбуди някаква тревога, като да гледат страшен филм заедно, тогава те стават по-привлечени един към друг.

 

   Разбира се, можеш да използваш тревогата, за да привлечеш някой от нулата, но това е само един от инструментите, които можеш да добавиш в инвертара си, когато се опитваш да привлечеш някой, който е важен за теб.

 

Съгласен ли си с написаното или пък не?
Ще се радвам ако оставиш своето мнение като коментар в полето по-долу.

 

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите