Какво възбужда жените и какво ги отблъсква?

   Мъжете са елементарни. Те биват възбудени от всяка  жена, която изглежда добре, с приятна въшност и черти на лицето и тялото. Тяло с формата на амфора, сочни устни, симетрия в лицето и ниско съотношение талия ханш – това са все индикатори за присъствието на женски хормон, който обещава здраве и плодородност. 

    Не така стоят обаче нещата за жените, за това в тази кратка статия ще разбереш какво възбужда жените на несъзнателно ниво, както и разликата за това какви неща възбуждат мъжете и жените на физическо ниво. Няма да ти трябват повече от пет минути за да ги разбереш и ти. 

   Така че да даваме по същество.

   Един мъж може прецени дали иска да е с една жена още от пръв поглед и колкото и повърхностно да изглежда, това си е просто биологичен факт.

   Това не значи, че мъжете могат да изберат партньори в живота си само, защото изглеждат добре, ами значи че мъжете поне биха били възбудени от жени, които са физически привлекателни дори и да не знаят нищо друго за тях (виж Възприятие за физическо привличане)

   Жените от друга страна са по-сложни: да, грижа ги е за външния вид, но начина по който са устроени ги възспира да се възбудят, докато мъжа не отговори на определени критерии, които те (жените) търсят.

 

Разликата между това как са устроени мъжете и жените

какво възбужда жените

   Веднъж прочетох твърдение, което обяснява всичко: „на мъжа му трябва място където да прави секс, а на жената причина“. Мисля че това твърдение е доста вярно.

   Не едно изследване показва, че жените не се възбуждат преди един мъж да отговаря на важни подсъзнателни критерии, които търсят в него. С други думи една жена може да се възбуди след като осъзнае, че определен мъж може да й осигури сигурност, защита или каквото там тя търси.

   Именно за това няма хапче като Виагра за жени, което да им повиши сексуалните способности. Така е защото умът на жената бива въвлечен и я възпира от това да се възбуди, ако на лице е неподходящия мъж.

   Това е също друга причина за сексуалните проблеми, които се случват между мъжете и жените след брака им. Ако една жена изгуби уважение към своя мъж или почувства, че той не е “достатъчно голям мъж” така да се каже, тогава тя може да не изпита никаква възбуда по време на сексуалния процес.

 

Какво привлича жените?

   Освен физическото привличане жените биват привлечени от влиятелни мъже, или както някой може би ги наричат алфа мъже и лоши момчета (виж какво търсят жените в един мъж)

   Жените също обаче биват привлечени към находчиви и амбициозни мъже. Скъп часовник може да привлече една жена към даден мъж по същия начин, както външния вид може да привлече мъжа към нея. Причината не е, защото просто жените са материалистки, ами просто им е заложено да търсят най-находчивия мъж. (виж Дали парите привличат жените). Скъпата вещ, издава по някакъв начин, че мъжа е използвал ценно умение (примерно находчивост), за да се сдобие с него.

   Много мъже с обикновен външен вид излизат от играта от рано, защото вярват, че жените няма да бъдат привлечени към тях, но добрите новини са, че дори и жената да не те сметне за привлекателен все още би те сметнала за сексуално привлекателен след като опознае повече от чертите на характера ти (виж дали нашия характер влияе на нивото ни на привлекателност)

 

А какво отблъсква жените?

   До сега разгледахме какво привлича и възбужда жените. Сега нека видим другата страна на нещата – какво ги отблъсква.

 Преди да напиша тази статия потърсих в Интернет с фразите „Какво отблъсква жените“ и бях леко очуден, защото повечето съвети, които открих се въртяха около неща като: бъди чист, имай свеж дъх и не говори лоши думи!

   Несъмнено е вярно, че чистотата е важна за жените и че лошите, вулгарни думи ги отблъскват, все пак си мисля, че е малко загуба на време да четеш неща, за които и едно десет годишно дете може да се досети.

   Има определени психологически фактори, които отблъскват жените, и това ще обсъдим от тук до края на статията.

 

5 неща които отблъскват жените

 

  • 1) Да си нуждаещ се: Това да си нуждаещ се по принцип отблъсква всеки, не само жените. Колкото по налично е едно нещо, толкова по-малко желано става то. В статия си: „защо това да си мистериозен действа съм обяснил как, ако объркаш някой за своите намерения може да го накара да е много по-привлечен към теб. Колкото по-малко си придаваш вид на нуждаещ се, толкова по-привлекателен ще бъдеш с жените.

 

  • 2) Да бъдеш прекалено мил: Научно е доказано, че прекалено милите момчета отблъскват повечето жени. Жените искат мъж, който да ги кара да се вълнуват, който ги закача и да ги провокира по подходящ начин. Колкото по-предвидим е един човек, толкова по-скучен  става той. Изследвания също показват, че повечето жени биват привлечени към лоши момчета, които са леко забавно, даже може би ароганти и малко опасни и които в никакъв случай не са предвидими или предсказуеми.

 

  • 3) Винаги да си на разположение:  Ако си винаги на разположение и рядко имаш нещо друго, което да правиш освен това да гледаш жена си, тогава тя ще започне да си мисли че нямаш собствен живот. Да си прекалено на разположение е страхотен начин да отблъснеш както и мъже така и жени. Хората като цяло искат да се чувстват, че са с някой зает и важен човек, който им дава ценното си време, вместо с някой който няма какво друго да прави освен да бъде с тях. 

 

  • 4) Да не поемаш водачество:  Жените харесват мъже, които поемат водачество и инициатива и които са в контрол. Дори контролиращи жени може в някои случаи да искат мъж който поема контрол. Ако си накарал една жена да се чувства сякаш не си в контрол и че се подчиняваш на всички нейни желания, вместо да поемаш контрол, тогава така би я отблъснал.

 

  • 5) Това да не я разбираш добре:  Всеки човек има различен психологичен нрав. Това значи че за всяка жена има определени специфични черти, които я привличат или отблъскват. С цел да знаеш повече за тях ти трябва да събереш повече информация за тази конкретна жена. Например определени жени може да харесват прекалено романтични мъже, докато за други  това може да ги отблъсква. Така че разбери самата жена, която се опитваш да привлечеш с цел да получиш най-добрите резултати.

 

Какво да правиш в ранните етапи?

   В книгата Как да накараш някой да се влюби в теб съм казъл, че най-доброто нещо, което може да сториш в ранен етап е да говориш по-малко и да събереш възможно най-много информация. Бъди уверен, използвай хумор и бъди мистериозен, докато не откриеш информацията, която търсиш.

   Веднъж щом откриеш повече за това от какво състояние или минало идва тя, тогава започни да използваш информацията, която си събрал, за да я привлечеш. Много хора правят грешката да се опитват да привлекат други  без първо да са събрали информация за тях и за това те погрешно си отблъскват целта.

 

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите