Мисията

В момента съм спрял развитието на сайта, поради лични и професионални ангажименти, все пак може да прочетете каква е основната идея на блога и ако решите да се запознаете с някой от материалите

 

Идеята и Мисията…

    Здравейте, казвам се Ивайло Кръстев и съм основател на този сайт. 

   Идеята ми с този проект е да предоставям полезно и конкретно съдържание за ежедневни ситуации, проблеми и казуси погледнати от гледна точка на психологията.

За момента това ще става под формата на статии с кратко и ясно описание, които ще се старая да публикувам периодично.  

   Същевременно ще гледам да ги предоставям на лесно достъпен, разбираем за обикновения читател език.

   Желанието ми е по-този начин да увелича информираността и общата култура на колкото се може повече желаещи да научат и да се образоват повече по темите описани в сайта. 

   Ако и ти като мен не си привърженик на сложните теории, то тогава искрено се надявам този сайт да стане твое любимо място за отбиване, когато смяташ че искаш да научиш нещо полезно свързано с психологията.

 

Как ми хрума да създам този сайт?

   Първо искам да уточня, че не съм мединиско лице, не съм практикуващ психолог и съветите и материалите предоставени в този сайт са чисто приятелски.

   Но защо тогава въобще да ме слушаш какво приказвам?

   Логичен въпрос. Да, нямам висше образование по психология, но може би това, което ще те убеди да продължиш да четеш в сайта би била тази кратка история.

   Имайки преживяването за това да бъда човек и да ми се случват някакви неща в живота, къде по-добри къде не чак до там, в края на краищата се старая да си извадя поука от всичко.

   Няма да навлизам в излишни подробности, но не отдавна ми се случи така че да премина през редица негативни емоции в лично отношение поради нанесена ми емоционална болка. 

 

   И поради това че търся своя път за щастието (както предполагам и всеки останал), знаех че отговорността за това да си възвърна положителното емоционално състояние си е изцяло моя.

   Освен това вярвам също и че всеки проблем си има решение и за това започнах и да го търся.

   Прерових Интернет за всевъзможна информация по темите за справяне с емоциоанлни състояния като депресия, гняв и тъга и до някъде образованието и себе-познанието ми помогна.

   В момента, когато пиша това описание, като се замисля, бих могъл да кажа, че се чувствам съвсем различно, не изпитвам същите емоции както преди няколко месеца и поради това смятам, че бих могъл да съм полезен и на други да преминат по-бързо през процеса на възстановяване, вместо да хабят време и енергия в това да намерят правилното решение.

 

   От къде да започнеш?

   Като за начало, разгледай статиите и категориите в сайта и ако прецениш, че съветите са ти полезни може да решиш да инвестираш в някоя от препоръчаните книги.

   Бих се радвал също, ако оставиш мнението си под някоя от статиите, за да разбера до колко написаното ти е от полза.

   А ако имаш някакви въпроси може да се свържеш с мен използвайки формуляра от тази страница.

 

Scroll to Top