Как работи подсъзнанието?

подсъзнанието

   Как работи подсъзнанието?

   Подсъзнанието играе много важна роля в това да повлиява на твоето поведение, в това да ти формира характера и в целия ти живот. Много хора си нямат и идея за това как действа подсъзнанието и какви механизми определят неговата функциоруемост.

   С цел да разбереш как действа подсъзнанието, трябва да гледаш на него като частта от ума ти, която съдържа информация, за която не си съзнателно наясно.

   Например, основната причина поради, която те е страх от говорене пред публика, може да е несъзнателното вярване, че си непривлекателен и, че хората не харесват как изглеждаш. И ти няма да си наясно от това вярване докато всъщност говориш пред публика, то все още до голяма степен ще повлияе на представянето ти.

 

   В тази статия ще ти кажа как действа подсъзнанието и как да направиш така, че да действа за теб с цел да си помогнеш да си постигнеш целите в живота.

Вътрешната работа на подсъзнанието

   Подсъзнанието е като голяма банка за памет, която съхранява вярванията, спомените и преживяванията ти в живота. Информацията, която бива складирана в подсъзнанието ти, винаги ще влияе на поведението и действията ти в различни ситуации.

   Ето един друг пример, който ще ти помогне да разбереш как действа подсъзнанието. Ако ти липсва самоувереност, поради опредеени вярвания, които имаш за себе си (които биват съхранени в подсъзнанието ти), тогава може да започнеш да се чувстваш нервен около непознати.

   В този случай си се почувствал нервен, защото подсъзнанието ти има фалшива информация, която те е накарала да повярваш, че си в опасност, докато всъщност не си бил.
   Един от много интересните факти за начина, по който действа подсъзнанието, е че не само ще повляе на поведението ти, но и ще повлияе на възприятието ти за събитията.

   Ако в предния случай си видял двама души да се усмихват, докато те гледат, тогава може да повярваш, че са ти се подигравали.

   Подсъзнанието ти следва правило наречено „получаваш това над което се фокусираш“. Поради това че имаш фалшиво вярване за себе си, си открил доказателство за него, дори да не е било истинско.

 

Работа с подсъзнанието

   Много хора, които не разбират как действа подсъзнанието мислят, че могат да го използват, за да постигнат целите си за една вечер и това е напълно гешно.

   В книгата си за Супер увереност казвам, че хора които се опитват да използват утвърждения, за да си програмират ума, винаги ще са разочаровани. С цел да знаеш защо утвържденията никога не действат, ти трябва да знаеш един важен факт за действито на подсъзнанието.

   Подсъзнанието може само да приеме ново вярване, ако не си противоречи с вече същестуващо такова. Това значи, че не можеш да се само убедиш , че си уверен, ако си имал само едно вярване, което гласи противното.

 

Как да направиш така, че подсъзнанието ти да работи за теб

Ето какво да направиш, за да направиш така че подсъзнанието ти да работи за теб:

 

  • Промени си подсъзнателните вярвания, чрез действия:  Ако искаш да промениш подсъзнателно вярване като: „Аз не съм достатъчно добър в [нещо си]“ тогава ти трябва да поемеш сериозни действия в това да задобрееш в нещото, в което смяташ, че не си добър. Само товага подсъзнателното ти вярване ще бъде променено.
  • Не се противопоставяй срещу подсъзнателните си вярания: Не използвай утвърждения, които нямат смисъл за подсъзнанието ти, защото те никога не действат (виж Защо положителните утвърждения не действат)
  • Подсъзнанието не прави магии: Някои хора мислят, че могат да използват подсъзнанието си, за да отслабнат докато в същото време ядат каквото си поискат. Това е начин на мислене за хора, които не знаят как работи подсъзнанието. Може да използваш подсъзнанието си, за да отслабнеш като модифицираш определени вярвания, които ти пречат от това да поемеш действия, но не можеш да използваш подсъзнанието си, за да отслабнеш пряко. Само когато разбереш това, само тогава ще можеш да направиш подсъзнанието ти да действа за теб.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите