Сънища и отклонения в характера

 отклонения в характера

   Има ли връзка между сънищата и отклоненията в характера?
   Могат ли сънищата да са полезни за лечение на определени отклонения в характера?

   Преди да отговоря на тези въпроси нека първо да ти дам, няколко бързи факта за сънищата.

   Съществуват много теории, които се опитват да обяснят сънищата, но най-често срещаните гласят, че сънищата са отражение на нещата, които вече са се случили в живота ти и че сънищата са подсъзнателното описание на събитията, които са ти се случили, но в кодиран формат.

   Та какво общо имат сънищата с отклоненията в характера?

   В друга моя статия: Как да анализираш характера на някой, казвам че всичко свързано с човека, включително неговите сънища може да разкрие части от големия пъзел на неговата самоличност. Тази информация придобита от сънищата може определено да помогне на хората да разберат своите отклонения в характера и да им помогне за тяхното лечение.

 

Връзката между сънища и отклонения в характера

   Поради факта, че хората имат его и защото лъжат и себе си и защото ги е страх да говорят за нещата, които се случават в умовете им, може да е много трудно да се разпознае отклонението, от което някой страда.

   В книгата за Супер увереност казвам, че дори ако човека е сам, той все още би могъл да се самозалъже по много различни начини, само за да се почувства добре относно себе си, докато в същото време прикрива истината.

   Сега хубавото относно сънищата е, че те разкриват тези отклонения в характера по един закодиран формат, който самия сънуващ не разбира. По този начин е лесно за сънуващия да говори за своите сънища  и така се създава шанс за всеки, който иска да му помогне.

   Например, човек който страда от неумерна вина може да види повтарящ се сън, където той/тя умира или бива наказан. Без съня би било по-трудно да се открие това отклонение.

   Дори и ако четеш тази статия, за да си помогнеш, все още можеш да се доближиш до отклонението на характера си, като научиш как да интерпретираш сънищата по правилния начин.

 

Защо сънищата могат да ни помогнат да откриваме отклонения в характера на някой?

   Сънищата имат много цели и една от тях е индикиране на сънуващия за проблем, който е необходимо да бъде решен. Отклоненията в характера създават нежелание емоции и поради това подсъзнанието изпраща определени сънища към човека  с цел да му съобщи за подобен психологичен дисбаланс.

   Извода е че обръщането на извънредно внимание на сънищата може определено да ти даде по-добро прозрение на отклоненията в характера и да ти помогне да се отървеш от тях.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите