Как да разбереш хората с депресия

депресия
Отстрани погледнато, хората с депресия изглеждат песимистични и такива, които са тъжни без основателна причина, но от вътре всъщност това не е така.

   Защо някой би се депресирал, когато не успее да си намери подходяща работа докато на негов приятел въобще не му пука за това?

   Защо един би се депресирал без видима причина, докато има други хора които имат по-големи проблеми, но не се депресират?

   С цел да отговоря на тези въпроси, трябва да знаеш как да разбираш хората с депресия.

 

Разбери хората с депресия, като разбереш самата депресия

   Преди да можеш да разбереш хората с депресия, е необходимо първо да придобиеш по-добро разбиране за самата депресия.

   Депресията както всяка друга емоция е сигнал, който подсъзнанието ти използва, за да те уведоми относно нещо, което е важно за теб.

   Когато умът ти усети опасност, той би ти изпратил усещането за страх, за да ти помогне да се защитиш, а когато открие нещо важно за теб ще ти изпрати сигнала за обич, с цел да те сближи към него и когато открие, че си изгубил надежда в това да получиш нещо, което силно си желал ще ти изпрати сигнал за депресия!

   В книгата Цялостния наръчник за справяне с депресията  e описано, че депресията е сигнал изпратен от мозъка ти, който ти казва, че не го е грижа за нищо на света, освен ако не усетиш, че това нещо може да бъде изгубено. Така че депресията е нещо като възражение, през което мозъка преминава в резултат на загуба на нещо ценно.

   Когато видиш депресиран човек, може да повярваш че той не е изгубил нищо важно (материално или близък човек), но когато добавиш в уравнението самочувствието, честта, гордостта и дълбоките му желания, нещата започват да се изясняват.

 

Депресията се получава, когато човек се провали в това да покрие важна нужда

   Нека предположим, че едно дете е било родено в семейство, което е страдало от сериозно финансово притеснение и в резултат детето е израсло, придобивайки същите страхове каквито са имали и родителите му.

   Ако детето се е провалило да постигне определени цели, които биха му помогнали да си улесни финансовите притеснения, то може да се депресира.

   Ето защо може да видиш такъв човек да е депресиран и в ужастно настроение, ако е бил заплашен да си изгуби работата.

   Отстрани погледнат той може да изглежда като песимист или човек, който мисли негативно но отвътре той е неспособен да задоволи една от най-важните си нужди в живота и за това се е депресирал.

 

 

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите