Как да спреш да се чувстваш тъжен?

Тъжен съм!

тъжен съм

   Та, чувстваш се тъжен а?

   Знам какво е усещането да живееш в агония и знам как се усеща да не си нито щастлив нито задоволен.

   Но защо трябва да се чувстваш тъжен? Дали тези тъжни чувства не са нищо повче от резултат в промяна настроението?

   Не, не са; тези тъжни чувства са съобщение изпратено ти от подсъзнанието ти с цел да те мотивира да поемеш действие.

Защо се чувстваме тъжни ?

 

   Тъжните чувства като всички други емоции, които изпитваме, са индикация че нещо не върви както трябва в живота ни. Коренните причини за тъга са неизброими, но могат да се сумират под една обща категория: Нерешени Проблеми.


Колкото повече  нерешени проблеми имаш, толкова по-вероятно е да се чувстваш тъжен от време на време. Не е необходимо да си решаваш напълно проблемите, за да се чувстваш добре, а просто трябва да поемеш действие към това да ги решиш.

 

   Обърни внимание на примера по-долу, за по-добро разбиране на концепцията. Този пример ще ти обясни как се случва комуникацията между теб и подсъзнанието ти.


Подсъзнанието ти:
Хей може и да не получиш повишение тази година, ти не си поел никакво действие, за това ти пращам малко тъжни чувства, които да те размърдат.

ТИ: О боже, тъжен съм, тъжен съм. Защо? Защо за Бога това се случва на мен, защо на мен?

Подсъзнанието ти: Виждам, че поемаш действия, за това няма повече нужда от тъжни чувства, отдръпвам ги.

 

   Както може да забележиш, подсъзнанието ти не е открило повече причини за това да задържи тъжните чувства и следователно те изчезват. Когато се чувстваш зле, основния ти фокус трябва да е в това да намериш основната причина за тези чувства, след това да поработиш над това да ги решиш.

 

Чувство на тъга без да знаеш защо.

   Това да се чувстваш тъжен, без да знаеш защо обикновено е в резултат от това да имаш прекалено много акумулирани проблеми в подсъзнанието си, до такава степен, че не знаеш, кой е истинската причина за тъжните ти чувства на депресия.

 

   Някои хора избягват от това да разрешат проблемите си, използвайки наркотици, други го правят като просто спят повече от колкото трябва, докато третата категория ги избягва като встъпва в нова връзка (виж: Външна зависимост за повече информация)

 

   Има стотици методи, които хората използват, за да заровят проблемите по-дълбоко в подсъзнаието си, но подсъзнанието никога не се отказва и винаги ще отговори като изпрати по-интензивни тъжни чувства с цел да ги събуди.

   Ако наистина знаеш каквто те кара да се чувстваш тъжен, тогава започни като сортираш всички проблеми, които имаш и после се опитай да ги решиш един по един. Когато достигнеш до този, който причинява тъжните ти чувства, ще се почувстваш по-добре.

 

Постоянно чувство на тъга (за по-дълготраен период)

   Това да се чувстваш постоянно тъжен е един от симптомите на депресия. Може да се чувстваш тъжен, защото си депресиран. Лично, аз смятам депресията също като послание, което ти казва че надеждата не е изгубена и че трябва да поемеш действия, за да я възстановиш.

 

   В книгата: Цялостния наръчник за справяне с депресията обяснявам как това да игнорираш проблемите си и да им позволиш да се акумулират, може да се окаже основния източник на депресия.

 

   Някои хора се изправят срещу проблемите си, веднага щом се сблъскат с тях, докато други ги заравят дълбоко в подсъзнанието си или ги захвърлят назад. Когато направят така, тяхното подсъзнание обикновено отговаря с депресия. Ключа в това да се справиш с депресията е да поемеш действия и да не позволяваш проблемите ти да се натрупват.

 

Как да спреш да се чувстваш тъжен

  

   Било то нерешен проблем или е проблем, който е заровен в подсъзнаието ти, резултата ще е тъжни чувства. Единствения начин да се справиш с тези тъжни чувства е да решиш това, което може да бъде решено и да приемеш това, което не може да бъде решено; само тогава тъжните ти чувства ще си заминат.

 

   Ако не харесваш този подход, може да подходиш по друг начин, като започнеш път към това да се чувстваш щастлив. Този наръчник ще ти каже какво трябва да сториш, с цел да се почувстваш щастлив, което в замяна ще отстрани тъжните ти чувства.

 

 

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите