Как да придобиеш увереност?


Как се придобива увереност?

   Противно на всеобщо приетите вярвания, няма хора които са родени с липса на увереност, а по скоро всички са родени уверени, но са се научили с времето как да не са уверени.

   Всички деца са родени уверени; даже си мислят, че са центъра на света и че всеки е там, за да им служи. Себе центрираните хора са тези, които не са съумели да минат етапа от това да мислят че са център на света до етапа където знаят, че живеят сред други хора.

   В тази статия ще ти кажа как да придобиеш самоувереност.

 

Ти си роден уверен!

   Едно дете може да продължава да се опитва да прави едно и също нещо с часове без да губи надежда, без да се чувства отчаяно и без да губи увереност.

   Едно дете може да падне стотици пъти преди да се научи да ходи и все още няма да изгуби надежда. Едно бебе може да се мъчи да оправи счупената си кукла стотици пъти, без да се чувства скучно или тъжно, когато не става.

   Е, защо тогава ние губим надежда като порастнали хора и защо ни липсва самоувереността, въпреки че като деца сме били уверени? Ами защото сме се научили как да не сме уверени. Научили сме се как да изгубваме надежда и как да се боим преди да опитаме нещо ново.

   Научили сме се как да се тревожим и как да се чувстваме стресирани винаги, когато се изправим срещу несигурност. Научили сме се как да си ограничаваме способностите с погрешни вярвания. Знай че си бил роден уверен и че не ти липсват „гени на увереността“ (защото такива не съществуват), а просто с времето си натрупал някакви неполезни вярвани, които са те накарали да се чувстваш, като че ти липсва увереност.

   Така че в края на краищата тези нови вярвания са това, което е отговорно за липсата ти самоувереност, а не твоето истинско аз. Хората обикновено разбират погрешно тази концепция и мислят, че има нещо грешно у тях, но истината е че истинското им аз е просто покрито с малко прах от погрешните идеи, които крият истинската им идентичност.

   С цел да придобиеш самоувереност ти трябва да разбереш този важен факт, за да може подсъзнанието ти да стане отворено към идеята за това да си възвърнеш увереността.

 

Как да придобиеш увереност по правилния начин

   Вместо да казваш, че искаш да изградиш увереност или да натрупаш увереност кажи, че искаш да си възвърнеш увереността или че искаш да си възстановиш увереността.

   Най-добрия начин, по който може да си възвърнеш увереността е като премахнеш тези фалшиви идеи, които си заучил през живота си. Този наръчник ще ти помогне да преминеш стъпка по стъпка през процеса който би ти помогнал да си възвърнеш увереността, така че отново да станеш уверен.

 

Придобиването на самоувереност може да предотврати депресията

   Не казвам че уверените хора не се депресират или че депресията е резултат от липса на увереност, но самата депресия е в следствие на това да си безразличен към решаването на житейски проблем, който те притеснява.

   В книгата: Цялостния наръчник за справяне с депресията съм казъл как това безразличие може да изпрати сигнал на подсъзнанието ти, казвайки ти че надеждата е загубена и за това то отговаря с депресия.

   Ако си бил придобил повече самоувереност в способностите си, нямаше да изгубиш надежда бързо, ами вместо това би направил най-доброто което можеш, за да разрешиш житейските си проблеми и така би било по-малко вероятно депресията да те атакува.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите