Бях изоставен/а от приятелката/приятеля ми.

бях изоставен
Бил ли си изоставен от приятелката/приятеля си?

   Пробвал ли си се да поканиш някой на среща, но са ти отказали?
   Казвал си на някой, че го/я обичаш, а неговия/нейния отговор е бил: „въпреки че си интересен човек, нямам чувства към теб“?

   Себе-увереност и това да бъдеш зарязан.

   Това което повечето хора правят, когато бъдат зарязани е да започват да търсят логическо обяснение или причина за случилото се.

   За жалост това в много случаи води до откриване на нещо грешно относно тях самите и като резултат тяхната себе-увереност бива увредена.

   В повечето случаи основната причина това да се чувстваш зле след раздяла е липсата на себе-увереност. Все пак ако си 100% сигурен, че си страхотен човек, който не е трябвало да бъде зарязан, тогава е нямало да си мислиш, че подобно отхвърляне е значело, че си лош човек.

 

   В подобен случай е нямало да откриеш друго обяснение освен да си мислиш, че не достатъчно добър. (виж: Как да преодолееш болката, когато си зарязан за повече информация за това да се чувстваш зле след раздели като резултат от липса на само-увереност)

Защо бях зарязан/а? Как да преодолея болката от зарязването?

   По-долните редове ще ти отворят очите за фактите, за които може да не си бил наясно преди. След като ги разбереш, ще откриеш че това да си зарязан може да не значи, че въобще има нещо лошо в теб.

 

  • Обич и компенсация:  Човека, който те е изоставил е просто човек, който бива воден от правилата на психологията на влюбването. Една от основните причини, която е накарала този човек да се влюби в някой друг е да компенсира за своите слабости. Например, ако си обичал някой, който е логически мислител, той може да те е изоставил, ако си бил много сходен на него, защото може да е имал нужда от някой, който е по-спонтанен и по-креативен, за да компенсира за своя линеен и скован начин на мислене. Въпреки, че си умен и интелигентен, си бил зарязан, защото партньора ти е имал нужда да компенсира за своите слабости, а не защото има нещо лошо у теб. Ако си мислиш, че човека в който си се влюбил е по-висш, тогава с събуди и осъзнай, че всички хора имат непокрити нужди, за които трябва да компенсират.

 

  • Неговите/нейните подсъзнателни критерии: И на други места съм казвал, че всеки човек си има нещо като списък наречен: несъзнателните му критерии за идеален партньор. Хората не се влюбват в някой, преди да са им покрити тези критерии в техния ум (за още виж: психологията на влюбването). Това значи, че ако някой не е паснал на тези критерии тогава е почти невъзможно за този човек да се влюби в него. Ако несъзнателните му критерии включват неща като „да е рус/а, висок/а“ и като резултат ти не си паснал на тях, тогава пак може да бъдеш зарязан дори и да няма нищо лошо у теб!

 

Преодоляване на болката при зарязване

   Заключението, до което би трябвало да достигнеш вече е, че може да си бил зарязан поради много причини, които нямат абсолютно нищо общо с теб. В книгата си: „как да забравиш някой само за няколко дни“ казвам, че веднъж щом осъзнаеш, че не си бил зарязан, защото има нещо лошо у теб, ще видиш че ще се възстановиш много по-бързо след раздяла.

 

   В някои случаи, дори даже трябва да съжалиш другия човек, който насляпо търси за начин за това да си компенсира непокритите нужди вместо да се опитва да откриеш някой, който да обича истински.

 

 

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите