7 знака, които показват че не си готов за връзка


1. Отчаян си.

   Отчаянието е един от най-силните знаци, който ти показва че не си готов за връзка. Когато се опитваш да намериш някой само защото си прекалено отчаян, е много вероятно да направиш ужасен избор. Когато станеш отчаян ще си припрян и няма да догледаш много от потенциалните проблеми, които после може да се получат.

 

2. Постоянно избираш грешните хора

   Ако постоянно избираш неправилните хора, проблемът не е свързан с късмета ти, а по-скоро със стратегията ти. Вместо да се опиташ да намериш някой друг, за да се оправиш, то трябва да поспреш малко и да откриеш защо правиш същата грешка отново и отново. (виж 10 знака, които ти показват че трябва да скъскаш още сега)

 

3. Търсиш обич, а не бъдещ партньор

   Хора, които стъпват във връзки само, защото имат нужда да бъдат обичани обикновено жертват много от своите важни нужди, само за да получат тази обич възможно най-бързо и резултата е винаги погрешен избор, който може да срине живота им. (виж също 5 знака, които показват че си пристрастен към обич)

 

4. Току що си излязал от объркана връзка

   След кофти връзка на повечето хора им е необходимо малко време, за да се възстановят и да си научат урока. Хора, които бързо встъпват от връзка във връзка никога не си дават време да се научат от миналите си провали и в резултат отново се провалят. (виж също Връзки възползващи се от разочарованиято на другия)

 

5. Не можеш да стоиш сам

   Хора, които не могат да останат сами дори и за кратък период от време са зависими от обич и търсят обич само, за да си оправят настроението. Тези хора винаги търсят някой, който да запълни техните емоционални празнини дори и да не е подходящ избор. Същото е като със зависимостта от дрога, където някой използва субстанция, която да му помогне да забрави за неразрешените си житейски проблеми, вместо смело да се опита да ги поправи.

 

6. Правиш го, защото е въпрос на време

   Толкова много хора се опитват да встъпят във връзка, когато усетят че времето изтича. Веднага щом прехвърлят дадена възраст, те бързо се опитват да встъпят във връзка, за да не закъснеят и последствията обикновено са ужасни. Правилното време за брак варира от човек до човек и да прибързваш нещата обикновено води до погрешни избори (виж също Правилното време за брак)

 

7. Нямаш никаква идея какво искаш всъщност

   Ако нямаш достатъчна степен на себепознание и ако не знаеш, защо си падаш по определени хора, а не по други, тогава може да искаш да спреш малко на пауза и първо да разбереш себе си. Когато знаеш своите истински нужди ще си способен да направиш правилните избори. За щастие може да направиш това като посетиш категорията с психология на любовта.

 

Защо това да бързаш да встъпваш във връзка е зле?

   Може да игнорираш тези думи и просто да решиш да се отдадеш на следващото приключение, но има нещо много важно, което трябва да знаеш. Една объркана връзка може да ти съсипе живота повече от това да останеш сам за дълъг период от време.

   Всъщност да си сам за дълъг период няма никакви странични ефекти, но една кофти връзка може да те съсипе за известно време.

   За да направиш правилния избор ти е необходимо да си емоционално стабилен, много търпелив и изключително наясно от емоционалните си нужди. Да прибързваш да встъпваш във връзка може да ти помогне да получиш временно облекчение, но рано или късно нещата ще станат наистина зле.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите