Как да преодолеем раздялата? Десет начина за бързо преодоляване…


как да преодолеем раздялата

    Знам, че има хора, които може би са на другия край на света и които отчаяно търсят за бързи начини за преодоляване на раздялата с близък човек и съм доста сигурен, че ако са попаднали на този сайт, то търсенето им ще приключи тук днес.

   Ако си имал достатъчно късмет, за да попаднеш на тази страница, тогава недей забравя да я споделиш, за да помогнеш и на други, които искат бързо да преодолеят болката от раздялата и да се възстановят.

 

10 начина за преодоляване на болката след раздяла

   Вече почти от 11 години изучавам психология и стотиците съвети в Интернет, даващи незначителни и небивали съвети относно раздяла ме мотивираха да напиша статия, която може да помогне на хората в това да я преодолеят бързо.

   Ако искаш бързо да превъзмогнеш някой, тогава моля забрави за маловажните съвети, които си чел до сега. Неща като „разсейвай се“, „бъди силен“, „пътувай“ и вместо това се фокусирай над 10-те съвета изброени по-долу, които по мое мнение са 10-те най-добри начина за това бързо да преодолееш раздялата в кратък период от време:

 

  • 1) Таенето на надежда = не възстановяване след раздялата: Основната причина, поради която хората не приемат смъртта на тези, които обичат и се провалят в това да приемат раздялата с години е присъствието на надежда. Умът ти никога няма да задейства процеса на възстановяване преди да е сигурен, че няма наджда за това нещата да се върнат както преди. За да се възстановиш по-бързо от раздяла, убий напъло надеждата като по възможност се свържеш с човека, с който си се разделил и се убедиш, че това е края.
  • 2) Най-опасната фаза:  Хората, които живеят, надявайки се нещата да се получат, стигат чак до там като винаги мечтаят за човека, с който са се разделили, чакайки той/тя да се обади и желаейки, да го/я срещнат случайо на улицата. В статията си стадиите след раздяла казвам, че този етап за възстановяване се нарича „сделка(споразумние) със себе си“ и че това е основната причина, хората никога да не се възстановят бързо след раздяла е, че остават в този стадии с месеци, а понякога с години.

 

  • 3) Оправи си вярванията, за да се справиш бързо с раздялата: Филмите, които си гледал, песните които си слушал и културата и обществото, в което се намираш са те накарали да вярваш във фрази като: „Единствения/та“ или „Сродната половинка“, докато всъщност според психологията на любовта  има стотици потенциални партньори, в които можеш да се влюбиш и причината поради, която не се запознаваш с тях е поради ограничаващите вярвания, които си придобил от медията (филми, музика и т.н.) Най-бързия начин за това да преодолееш раздялата е да си оправиш ограничаващите вярвания като научиш повече за психологията на любовта.

 

  • 4) Не се разсейвай, като се преструваш на зает: Ако си гладен, дали това да се пробваш да бъдеш зает ще ти помогне някой ден да забравиш за храната? Разбира се че не. Това само ще доведе до повече глад в последствие. Не можеш да разрешиш проблем, особено раздяла като се държиш, като че все едно го няма. Правилния начин за това да се справиш с раздялата бързо е да се изправиш срещу проблема и да убедиш ума си, че е свършил.

 

  • 5) Избягвай това да формираш нови ограничаващи вярвания: Веднага щом повечето хора се разделят, те започват да слушат тъжни песни, да гледат тъжни филми и дори да търсят в Интернет за тъжни цитати. Тези неща не помагат, а даже още повече подсилват ограничаващите вярвания като „Той беше единствения“, „Не мога да живея без нея“ и други дрън дрън фрази, които могат да те възспрат от това да преодолеш някой бързо.

 

  • 6) Възстанови си социалния живот:  Много хора се изолират от приятелите си, веднага щом встъпят във връзка. Те правят партньора си центъра на света и поради това усещат, че са изгубили целия свят, когато се разделят с него/нея. Веднага щом се разделиш с някой, възстанови връзката с приятелите и роднините си, така че да ти е по-лесно да преодолееш самата раздяла бързо.

 

  • 7) Нормално е да плачеш: Потиснатите емоции могат да се превърнат в депресия или да доведат до много лоши настроения. Изразявай си емоциите, винаги когато го почувстваш, без да мислиш че има надежда.

 

  • 8) Избягвай човека с който си се разделил за известно време: Не посещавай профила му във Фейсбук, не се опитвай да му пишеш и не прави нищо, което би накарало ума ти да повярва, че има надежда. Най-бързия начин за това да преодолееш раздялата е да убиеш надеждата напълно.

 

  • 9) Изгоди снимките и изяж бонбоните: В книгата „Как да преодолееш раздялата с някой само за дниказвам, че точно след раздялата много хора продължават да гледат снимките, които са имали заедно и това кара ума да се убеди, че има някаква надежда в това да се съберат и това е причината тези хора никога да не се възстановяват бързо. Изгори снимките, изяж бонбоните и раздай подаръците на други хора. Когато направиш така, подсъзнанието ти силно ще повярва, че възстановяването е единствения възможен начин и така ще ти помогне в това да се възстановиш по-бързо.
  • 10) Отърви се от зависимостта от връзка :  Много хора встъпват във връзки, с цел да забравят болката и проблемите в живота си. Ако успееш да станеш по-малко зависим от връзката, тогава определено бързо ще преодолееш раздялата. Научи как да се справяш с проблемите в живота, вместо да се криеш от тях в някаква връзка и така живота ти ще стане много по-добър. 

Правилния начин, за това как да преодолеем раздялата бързо

   С опита да избягаш от подобен проблем като бъдеш зает или като спиш през по-голямата част от деня или даже като използваш наркотици само ще откриеш, че проблема ти с раздялата даже се влошава.

   Убий надеждата, убеди ума си, че всичко е приключило и се отърви от ограничаващите си вярвания и ще откриеш, че преодоляваш раздялата по-бързо от очакваното.

   Знам, че една статия може да не е достатъчна да ти помогне в това да преодолееш раздялата напълно и за това има линкове за останалите стратии, които също могат да ти помогнат в това бързо да превъзмогнеш болката от раздялата с някой.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите