Разочарование във връзките

разочарован съм
Знам какво значи да имаш големи надежди и после да си разочарован.

Знам и колко е болезнено да изгубиш надежда за една секунда или за един момент.
Знам, че и тази връзка е значела много за теб.

   Ако си бил разочарован, поради това че не успял да привлечеш някой/някоя или защото си се разделил с някой, тогава прочети тази статия и ще се почувстваш по-добре.

 

Знаеш ли защо си бил/a разочарован/a?

   Въобще знаеш ли защо си бил разочарован от връзката?

 

   Разочарован си, защото си бил уверен че е така, разочарован си, защото си мислел, че заслужаваш това, което си преследвал и си се разочаровал, защото си имал високи очаквания.

   На кратко си разочарован, защото си силен!
  
   Просто помисли над това. В случай че си 100% сигурен, че няма да привлечеш този човек, който си целял, тогава е нямало да се разочароваш. Само уверените хора се разочароват във връзките.

 

Как да се справиш с разочарованието във връзката?

   След като си знаел, че си уверен и оптимистичен човек е време да научиш как да преодолееш разочарованието.

   Следните практики ще ти помогнат да преодолееш чувството на разочарование:

 

  • Тя/той не е единствения/та: Един от най-популярните митова сред хората е вярването в това, което му казваме „единствения/та“. Ако си имал повече основно знание относно психологията на влюбването, си щял да откриеш, че няма такова нещо наречено „единствен/а“. Може даже да откриеш някой, който е по-добър от твоя „единствен“. Истината е че умът ти просто търси определени критерии и когато ги намери в някой, се случва така че се влюбваш в него/нея.

Това да не откриеш няой друг освен „единствения ти“ не значи, че той/тя е бил единствения, а просто значи, че не си открил, този който е по-добър от него и че може в най-скоро време да го срещнеш. Не плачи за „единствения“, защото има много други „единствени“ по света. В книгата си Как да забравиш някой само за дни казвам, че преобръщането на ефекта от програмирането, което хората получават от медиите относно концепцията за „единствения/та“ може да им помогне да се възстановят след раздяла за нула време.

  • Привързаността може да отложи възстановяването:  Колкото по-привързан си към стария си партньор (след като връзката е свършила), толкова ще видиш, че е по-трудно да преодолееш разочарованието от връзката. Хората се привързват към старите си връзки като живеят в надежда, слушайки музика, която им напомня за тях и като ходят на същите места, където са ходили заедно.

 

 

Мисли за бъдещето: Какъв ще е ефекта, който би имало това събитие над теб след 10 години? Най-вероятно никакъв. Просто ще бъде спомен без емоции. Знай, че възможно най-скоро, когато се освободиш от привързаността, ще се възстановиш и ще станеш по-силен от преди. И за в бъдеще това събитие само ще е част от базата ти опит.

 

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите