Шест грешки, които могат да съсипят една връзка

   Какво може да съсипе една връзка?

   Защо връзките се объркват?
   Много е тъжно да видиш двама души, които веднъж са се обичали истински вече да спрат да се обичат.

   А защо също някои хора оставят влюбени с години?

   Дори и в най-трудните сфери, за да запазиш една връзка стабилна и тя да върви изисква усилия, като например в кино индустрията, виждаш двойки като Анджелина Джоли и Брад Пит да споделят голямо семейство и успяват да се обичат един друг даже повече по време на всеки лош момент, който изпитват.

   Определено има някакви нагласи, които биха убили всяка красива връзка и да си сигурен, че ги избягваш ще ти гарантира обичен живот със своя партньор.

 

Как се влюбваме?

   Много хора вярват, че любовта и страстта съществуват само в начална фаза, но в действителност само става по-страстно, ако се отнасяш един с друг по здравословен начин.

   Причината за това е всъщност много проста и за да я разбереш истински и тя да придобие смисъл, то ни трябва да погледнем по-близо в това, което се случва когато се влюбим. Лимбичната система е област в мозъка, която регулира емоциите и паметта.

   В книгата Как да накараш някой да се влюби в теб съм казал, че когато видиш някой, който подсъзнанието ти вярва, че ще те направи щастлив (според набор от несъзнателни критерии, които си натрупал през годините) то ти изпраща емоции под формата на обич, за да е сигурно че си близо до този човек, който ще те направи щастлив (виж също Защо се влюбваме)

   Понякога партньорите се държат един с друг по начин, по който вярват че няма да е много вреден. Тази идея дори повече бива потвърдена, когато никой от тях не види мигновена промяна в нивата си на  обич, когато взаимодействат един с друг.

   Това което всъщност се случва с постоянните лоши нагласи е че те предоставят тенденция на лощо поведение, което започва да убеждава тяхното подсъзнание, че този човек няма да му донесе толкова много щастие. От тук две неща биха могли да се случат, или ще се разлюбят или ще останат заедно чувствайки се нещастни, защото вярват че няма изход.

   А може да са заедно или заради децата или поради от страх да се изправят срещу обществото или поради страх от това да не намерят подходящия човек. Не е прекалено късно да оправиш една връзка, ако и двамата партньори решат че го искат.

   Било то да си вече във връзка или те първа да навлизаш в такава, гледай да си сигурен че избягваш следните грешки, за да се превърне връзката ти в такава каквато искаш да е.

Comments

comments

Scroll to Top

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите